Stomna kebab – Jachnija

Terve vaisto kannusti bulgariaa, kuinka syödä, vastaamaan kehon tarpeisiin kovan työn aikana, vuodenajasta riippuen. Ja kyllä, kyljykset ja kebapit” sianliha kuului talvivalikkoon, säilykkeiden suolattu liha, Miten ,,pastyrma” lub “viritys” Ne syötiin kesällä, työskennellessään kuumuudessa keho kuivui.

Moderni bulgarialainen keittiö - joka jatkaa melkein kaikkia aikaisemmin käytettyjä periaatteita - on taitavasti mukauttanut ne nykyaikaisiin olosuhteisiin. Kukaan ei enää hauta ruukkuja kuumaan tuhkaan, mutta huolehtii aina hyvin, kypsentää ruokaa matalalla lämmöllä, jonka avulla voit säilyttää täysin sen maku- ja aromiominaisuudet.

Klassinen esimerkki perinteisten ruokareseptien nykyaikaistamisesta on ,,stomna-kebab” (kebap kannussa). Kerran liha, sipulia, tomaatit, paprikat ja mausteet asetettiin raakana saviastiaan, joka - reiän peittämisen savella - haudattiin kuumaan tuhkaan. Kun astia oli valmis, kannun niska oli yksinkertaisesti rikki. Tänään "stomna kebap"” valmistetaan seuraavasti: liha leikataan pieniksi paloiksi, rasvan imeytyminen, ja ottaa sen sitten aluksesta. Samaa rasvaa käytetään nuorten sipulien hauduttamiseen - ensin päät, sitten ruohosipuli. Tomaattisose ja jauhot lisätään, ja kun jauhot muuttuvat kultaisiksi, hän levittää ne vedellä, ripottamalla suolaa, pippuri, czubrica ja czuszki. Liha heitetään takaisin kastikkeeseen ja se haudutetaan, ja kun se on tarpeeksi pehmeää, kebap erotetaan ramekineiksi tai savikulhoiksi ja sidotaan kostealla pergamentilla, ja paista sitten uunissa jonkin aikaa, kunnes paperi putoaa.

Bulgarialaisessa keittiössä on huolehdittu tuotteiden luonnollisten ominaisuuksien säilyttämisestä. Vihannekset, erityisesti liha, Joten sitä paistetaan täällä hyvin lyhyen aikaa, ja sitten hauduta se vedellä tai liemellä, kunnes saat oikean määrän välttämätöntä kastiketta. Näin valmistetaan erilaisia ​​kebappeja ja "jachnije"”. Liha on kyllästetty vihannesten tuoksulla, vihannekset imevät rasvaa, kastike - makea paistetuista jauhoista ja sipulista - sakeutuu.
Kebapin ja jachnijan välillä on olennainen ero makussa. Kebapin liha on mehukkaampaa ja siinä on vähemmän kastiketta kuin vihanneksilla haudutetussa jachnian lihassa. Tällä kastikkeella on tyypillinen punertava väri, joka saadaan hauduttamalla samanaikaisesti sipulia ja tomaattia rasvassa, johon lisätään myös jauhoja ja jauhettua paprikaa. Jachnije voidaan valmistaa myös ilman lihaa - vain papuja, linssit tai kurpitsa.