Skara-liha – kebapczeta – kjufteta

Bulgarian suosituin ja maukkain tapa valmistaa lihaa on grillata sitä, nimeltään "skara”. Joten “grilli” on jokaisessa, jopa pienin ravintola. Tietysti, ylellisissä tiloissa nämä ovat sähkölaitteita, mutta täällä ja siellä voit silti tavata ravintolan keittiössä mustan hupun kellon, joka roikkuu arinan päällä, jonka alla hiili hehkuu. Liha "kanoilla"’ se on hauras, mehukas, tuoksuva ja täysin vailla tarpeetonta rasvaa. Arinasta ehdotamme yleensä "shishhet” (vartaat), „Pyrżole” (kyljykset), karitsan sisäelimet, ja myös - erittäin suosittu Bulgariassa - jauhelihatuotteet - "kjufteta” (pienet sitsit) ja „kebapczeta” (sellaisia ​​makkaroita).

Ihailemalla huonojen tuotteiden makua, Varmasti monet maanmiehistämme ihmettelivät, miksi jauhelihalla on niin huono maine kanssamme, koska voit valmistaa siitä niin upeita ruokia. Jos kuitenkin bulgarialainen emäntä näki, kuinka valmistamme schnitzeleitä tai hampurilaisia, ja hän olisi varmasti sanaton kauhusta. Mehukas kebapczeta ja kjufteta ovat kiitollisia maustaan ​​monista monimutkaisista toiminnoista.

Ensimmäinen ja tärkein sääntö, mikä havaitaan täällä, jauhettava liha on oikea ja suhteessa siihen. Useimmiten se yhdistetään yhtä suurina osina karitsan ja vasikan tai naudanlihan kanssa. Se summautuu myös (pienimmässä osassa) sianlihaa. Liha jalostetaan huolellisesti: se on jauhettava vähintään kahdesti ja valmisteltava hyvin kylmään veteen kastetuilla käsillä. Valmistettu massa asetetaan myös jääkaappiin vähintään kahdesti muutamaksi tai useammaksi tunniksi. Ainoastaan ​​tällaiseen valmistettuun lihaan voidaan lisätä sopivia mausteita ja muodostaa ne tietyksi muodoksi. Joten kun tarjoilija Plovdivin "Trimoncjum" -ravintolassa asetti edessämme kuuman lautasen "karate-sekoituksella"”, emme todellakaan tienneet, mitä pala ehdotetuista lihoista olisi pidettävä jaloimpana. Maun suhteen, suussa sulavat pienet kebapczeta-aineet eivät olleet huonompia kuin sianlihaviipaleet tai ulkofileepalat, jotka olivat kiinni "shishassa"”.