Viininvalmistuksen historia

Kuten kaikissa maissa, jossa viininviljelyä kehitetään laajalla kalliolla, joten myös Bulgariassa alkusyksy aloittaa suuren rypäleiden korjuukampanjan, joka saa maatalouden palvelujen työntekijöiden lisäksi liikkeelle. Työpaikat kiirehtivät auttamaan, kouluissa, nuorisojärjestöt. Rypäleet on korjattava tehokkaasti ja lajiteltava nopeasti, ja sitä on melko paljon. Bulgarian viinitarhat miehittävät alueen 4% koko pelto,, mikä antaa noin. 800 tuhat. tonnia hedelmiä. Enemmän tai vähemmän 1/3 Täällä kasvatetut viinirypäleet on tarkoitettu kulutettaviksi tuoreina maassa ja ulkomailla, toiset 2/ 3 vie jalostusteollisuuden.
Bulgariassa sanotaan: „Kakwa e łozata, niin ovat rypäleet” ("Mikä viinitarha, tällaisia ​​viinirypäleitä”), ja koska maan maaperä ja suotuisat ilmasto-olosuhteet suosivat viinitarhojen kehitystä, Viininvalmistus on kukoistanut täällä vuosisatojen ajan, ja joka vuosi syntyy kauniimpia rypälelajikkeita.
Kuitenkin oppia tuntemaan viininvalmistuksen historia tässä maassa, meidän on viitattava legendaan, joka sanoo, että kun maailman luomisen jälkeen Hyvä Jumala antoi ihmisille maan, viimeinen oli bulgarialainen. Sitten se osoittautui, että Jumala oli jo erottanut kaiken - myös arot ja suot. Tämä sai bulgarin erittäin vihaiseksi, joka lopetti kovan työn. Hyvä Jumala, masennuksen epätoivosta ja ahkeruudesta koskettuaan, tarjosi hänelle sitten osan paratiisia - maata suuren joen välissä, meri ja vuoret, jonka hän jätti viinitarhoille itselleen. 0 Tämä, että bulgarialaiset eivät tuhlanneet paratiisin viinitarhoja lukuisilla mitaleilla, jotka bulgarialaisille viineille ja konjakille myönnettiin kansainvälisillä viinikilpailuilla.
Tämän maan maa, erityisesti entisen Traakian alue, Tonavan tasanko ja Mustanmeren rannikko, jossa on paljon auringonpaistetta ja leuto mikroilmasto, ovat pitkään suosineet viiniköynnösten viljelyä. Plinius mainitsee jo rypäleiden sadon näissä osissa, ja Traakian viini tuli, kuten Homer haluaa, aina Troyyn asti, mihin piiritetyt akealaiset veivät sen. Niinpä viininviljelyn perinne näillä mailla juontaa juurensa 4 tuhat vuotta eKr. Tämän todistaa myös:. sisään. ainutlaatuinen, korvaamaton aarre, kutsutaan "Panagyurianiksi".”, kaupungin nimestä, jossa, on löydetty. Kaivettu mennä w 1949 r. maataloustyössä, tietysti täysin vahingossa, kuten suurin osa tämän maan arkeologisista löydöistä, missä todistuksia muinaisista kulttuureista löytyy kirjaimellisesti joka askeleelta.
Siksi Plovdivin arkeologisen museon kävijöillä on nyt mahdollisuus ihailla joukkoa kultaisia ​​astioita 4. vuosisadalta. p.n.e. ja muodostaa arkeologisen tunteen maailmanlaajuisesti. Amphorae ja yhdeksän kuppia kokonaispainolla 6169 g ilahduttaa kaunista veistosta ja hienostunutta muotoa. Viinikuppien mielenkiintoinen muoto puhuu paljon, Ei näiden maiden muinaiset asukkaat arvostavat "jumalallista"” viina. Kalkit valmistetaan eläinten tai vain heidän päänsä muodossa, ni «. heillä on lautanen, ja kummankin pohjassa on pieni reikä, joten jos juhlijat eivät halunneet säästää pisaraa arvokasta mettä, heidät pakotettiin juomaan nopeasti, asettamatta pannua alas.
O winie z tych stron myślał zapewne Ovidius pisząc: "Viini tekee sydämestä herkän”… Roomalainen runoilija tutustui tähän maahan,’ kun hän Caesarin käskystä lähti maanpakoon Tomiaan (Jatkuvuus),
Viinin käytöstä tämän maan asukkaiden oli muututtava vaaralliseksi väärinkäytöksi melko nopeasti, koska 900-luvun alusta. Bulgarian Khan Krum turvautui niin voimakkaaseen toimenpiteeseen, kuin käskettäisiin viinitarhojen raivaaminen. Legenda tekee, että chan kumosi myöhemmin päätöksensä, mutta ehkä vain bulgarialaisten alistumattomuus pelasti upeiden rypäleiden viljelmät. Sanotaan, että viinikielto aiheutti mellakoita, vastauksena khaan otti käyttöön ulkonaliikkumiskiellon. Joka päivä hämärässä uhkaava Iwo päästettiin kaduille, joka kierteli kaupunkia aamunkoittoon asti. Eräänä aamuna Iwo löydettiin kuolleena suussa revittyinä. Tekijän löytäminen ei ollut vaikeaa., joka tunnusti, että hän rakastaa tyttöystäväänsä kovasti eikä hän voinut luopua iltoinnista vaarasta huolimatta’ tapaamisia hänen kanssaan. Khan Krum, joka oli iloinen nuoren Bulgarin rohkeudesta ja voimasta, halusi tavata naisen, kuka nosti yhden; mokarza. Kauhuissa oleva äiti tunnusti syyllisyytensä: käskyn vastaisesti hän piti viiniköynnöksen puutarhan nurkassa. Hän kasteli poikaansa korjattujen rypäleiden mehulla nälän aikana, ja kiitollisuutena hänen terveydestään ja voimastaan ​​hän antoi pojalle nimen nimenomaisen rypälelajikkeen - Mavrud - mukaan. Joten rohkean Bulgarian ansiosta viinirypäleiden kasvatuskielto poistettiin, a „Mavrud” tänään se on yksi arvostetuimmista bulgarialaisista viineistä.
Khan Krumin seuraajien päivinä viini otti jälleen oikeutetun paikan bulgarialaisissa pöydissä. Turkin vankeuden aikana (1393—1878) viranomaiset eivät tukeneet viinitarhoja ja viininvalmistusta Koraanin kieltojen mukaisesti, alkoholin käytön kieltäminen. Viinirypäleiden viljelmät olivat kuitenkin jo 1800-luvun jälkipuoliskolla suuressa osassa peltoa. Valitettavasti ensimmäinen filokseraepidemia (vinjetti) aiheutti jyrkän taantuman viininvalmistuksessa, joka alkoi vuonna 1883 ja kesti useita kymmeniä vuosia. Ainoastaan ​​uusien ja vastustuskykyisten kantojen tuonti, enimmäkseen amerikkalainen, ja korvaamalla perinteiset lajikkeet niillä, pelasti tilanteen. Sodanjälkeisenä aikana pöytälajikkeiden viljelyä kehitettiin erityisesti ulkomaan matkailun tarpeiden mukaisesti.