VIERASTOT AINA TERVETULOA

Bulgariassa oleskellessamme meillä oli mahdollisuus saada selville useammin kuin kerran, että pöydän herkkujen jakaminen vieraiden kanssa on erittäin arvostettua ja että sakramentaalikaava, joka tervehtii uusia tulokkaita "Hyvä tulo - zapowjadajte”, se ei ole tyhjä lause. Tervehdykseksi emäntä laittaa pöydälle vettä säilykkeillä, sitten kaikki näkyy vieraiden kunniaksi, mitä talossa on tällä hetkellä. Ja vaikka ympäristö on yleensä hyvin moderni, loppujen lopuksi nämä juhlat eivät eroa paljon ruokalistalta ja ilmapiiriltä ehtoolliselta, johon vanha Haji Genezo kutsuu meitä edellä mainitussa romaanissa “Vanhojen aikojen bulgarialaiset”: „…hapan kanakeitto ilmestyi pöydälle, hapankaalia sianrasvalla, paahdettu kana, paistettuja munia lampaanjuustolla, hapan maito, kakku ja viini. Isoisä Libenin ja hänen vaimonsa terveys oli humalassa, oli humalassa haji Genesiksen ja hänen perheensä puolesta, ja sitten vieraille, hevosille, härille ja kanoille, ja humalassa tähän asti, kunnes isoisä Liben joi niin, että hän näytti itse märältä kanalta”.