FOLKLORE GASTRONOMIASSA

"Syksyllä, kun vaunujen asuntovaunut lähtivät kaikkialta Dobrujasta Balchikin venesatamaan ja Batovin vesimyllyyn, he eivät voineet välttää Antimovia ja Sarandovica-majataloa. Sitten onnelliset päivät alkoivat vaeltaa ympäriinsä. Ulkopuolella voit nähdä irralliset kärryt, ja samalla kun hevoset tuskailivat peitteiden alla, säkkipilli soitti majatalossa, siellä oli huutoja, ja aika ajoin lattia alkoi vapisemaan, ikään kuin hän voisi kaatua junacka ryczenican alle. Kun mies käveli sisälle, hän näki sinisen savukkeiden savun nousevan lattiasta kattoon, ja heidän joukossaan pölykapselit, käännetyt lampaannahkatakit ja viikset, aurinko ja tuuli ruskettuneet kasvot. Kaikki puhuivat kovalla äänellä ja - vaikka niin olivatkin, mitä he istuivat - enimmäkseen terästä, suoristettu, kupin viiniä toisessa kädessä, ruoskan kanssa toisessa, ikään kuin he olisivat valmiita lähtemään”.

Jordan Jowkow - Dobrogean kansanperinteen eulogisti - esittelee meidät tällaiseen majataloon, vanha bulgarialainen perinne ja paikallisten naisten kauneus, m. sisään. Albeny, jonka nimestä Mustanmeren kylpylä on saanut nimensä. Ja vaikka siitä on kulunut niin monta vuotta, kun hänen tarinoidensa sankarit auttoivat itsensä rakijaan tienvarressa ja lähtivät huvittuneena tanssimaan yhdessä, nämä kuvat eivät ole meille tänään outoja. Jokaisessa majatalossa ja pienin ravintola, jossa on kirjoitus ,,skara-bira ” (arina-olut) löydämme edelleen vanhojen aikojen ilmapiirin. Samat kappaleet vetävät vahvoja miesääniä, ja niin tulee, seisoo, lasin viiniä kädessä, valkosipulin ja grillatun lihan hajulla kyllästetyssä savussa, he käyvät - samoin kuin lähtevät - loputtomia keskusteluja. Tämä ilmapiiri löytyy myös tiloista, jotka on tietoisesti sisustettu maaseudun sisätiloihin, joka näytti olevan siirretty elävänä vanhoista ulkoilmamuseoista. Näissä matalissa ja pimeissä huoneissa ei kuitenkaan ole mitään etnografisen muistomerkin unelias ilmapiiri. Ehkä siksi, että Bulgarian kansanperinne on edelleen elävä ilmiö, että nykypäivää ei voida tuskin erottaa siitä, edes modernein - suuri kaupunki; oleskelu alueellisessa laitoksessa yhdistetään aina rentoon, hauskaa täynnä iloa.

Bulgarialaiset kirjailijat, täydellisesti kehitetty) gastronomia on täynnä alkuperäisiä ideoita. Kiitos heille, voit pitää hauskaa vanhassa tuulimyllyssä, ja taitoksessa, Hajdukin nuotioissa ja paimenen mökeissä. Vierailulla tällaisessa ulkoilmamuseossa on oma erityinen rituaali, mikä toistuu enemmän tai vähemmän kaikissa sellaisissa tabernaakkeleissa.

Ensimmäinen ehto, mikä riippuu hauskanpidosta, on unohtaa päivittäinen kiire, täydellinen rentoutuminen, mielessä, tuo aika on pysähtynyt. Tätä bulgarialaiset tekevät, kun he tulevat tänne monien tuntien juhliin perheidensä kanssa, ystävät, ja jopa - usein myöhäisestä tunnista huolimatta - lasten kanssa, mikä ei kuitenkaan järkytä ketään. Usein voit katsella pöytää, jossa on kolmen sukupolven perhe.

Vierailun tällaisessa paikassa pitäisi tietysti alkaa viinistä, joka tarjoillaan savikulhoissa ja joissakin lisukeissa, esimerkiksi.. ”Kaupan salaatti” tai ohuiksi leikattuja jousia”. Sitten pääruoka "kurban-czorba"” tai grillattua lihaa, johon tarjoillaan "perjantai” - Valkoinen, pyöristää, vielä lämmin rulla, jonka hän repii sormillaan, ja syödessään hän kastaa "czubricy"” i „mirudii”. Kansanorkesteri koostuu enimmäkseen viulusta, huilu ja harmonikka alkaa oudolta, itämainen ja kiehtova melodia "hora”. Ryhmän solisti lähtee tanssimaan vetämällä kansanpuvussa tarjoilijoita, ja nämä - vieraat; värikäs kulkue mutkittelee pöytien välissä. Ja niin täällä joka päivä, myöhään yöllä…