Alhohole Bulgariassa

Viinit, joita puolalaiset kuluttavat erittäin innokkaasti Bulgariassa, sisältävät ns. kuorinta, eli kuohuviiniä. Nämä ovat valkoviinit Perła ja Sweżest sekä valkoinen ja punainen Iskra. Iskra-viini valmistetaan kuivana, puolikuiva ja makea. valitettavasti, kuljettaa bulgarialaisia ​​"samppanjoita", erittäin maukas ja sisältää 12,5% alkoholia, se on vähän riskialtista, koska ne pyrkivät räjähtämään matkalaukuissa jopa pienten iskujen vaikutuksesta.
Luettelo kaikentyyppisistä viineistä tämän vieraanvaraisen maan pöydissä, ei ole mahdollista. Lähes jokaisessa Bulgarian kaupungissa on erityinen bakchusjuoma; katsokaa vain valikkokorttia tai myymälöiden hyllyjä. Trakian pullot seisovat siellä, Balkan, Madary, Chaush, Varnenskiystä jne.. Viinien nimet kertovat, joista rypälelajikkeet tehtiin, kuten esimerkiksi. suuruus, marmori, pamid, dimiat, Chaush, gamza itd., tai mistä ne tulevat, esimerkiksi.. Melnik, Tarnovo, Karłowo, Ewksmograd, Väri jne.. On nimiä, jotka todistavat bulgarialaisten huumorintajua, esimerkiksi.. "Monastirsko Szuszukane" ("Monastinen kuiskaus"), palveli vain Monastyrska Izbassa entisessä luostarissa Druzhbassa; kokeilemisen arvoinen viini, tummanpunainen, paksu, makea, vahva, , menee jaloille ".
Viinien lisäksi, erinomaisia ​​konjakkeja tuotetaan myös Bulgariassa, joista suosituin on Pliska (40% alkoholia). Se saadaan tislatuista ja vanhennetuista Dimiat-viineistä, Pamid, Gamza. Tällä hetkellä se kilpailee Słynczew Briagin laadun ja voiman kanssa, joka on valmistettu kolmen vuoden tislauksen jälkeen tammitynnyreissä ja 1967 r. uusi Presławin konjakki, jossa on jopa seitsemän tähteä.
Erittäin suosittu alkoholijuoma Bulgariassa on "grozdowa rakija". Tuo vodka, oikeastaan ​​eräänlainen kuutamo, joka tunnetaan kaikissa viinintuottajamaissa, käyminen käyneistä rypäleen jätteistä, eli siemenistä ja nahoista, josta rypäleen puristemehu on jo uutettu. Tämän rakian paras laji on ns. Ewksinogrdzka. Se tuottaa myös "luumu brandy"” kaunis keltainen väri, joka on saatu taivaallisesta, kiustendilian luumut.
Toinen Bulgarialle tyypillinen alkoholi on 'mastika” - aniksivodka ja vodka - "minttu”, joka on täällä humalassa jään kanssa aperitiivina.