VIERAS vesimyllyssä”

Yksi miellyttävimmistä tämän tyyppisistä paikoista koko Mustanmeren rannikolla on "Wodenicata” Kultahietikolla. Löysimme tämän paikan erityisen ilmapiirin talvella, kun täällä vallitseva hiljaisuus ja kiireettömyys syvensivät täydellisen aitouden vaikutelmaa. Niin usein tultaessa seinään kaarevasta portista sisäpiha kirkastui helmikuun auringossa, emme voineet olla vaikuttamatta, että olemme todellisessa myllyssä. Kaipasimme autoa loppujen lopuksi, josta hevoset oli kytketty irti ja viljasäkit heitettiin pois. Jättimäinen pyörä pyörii hitaasti ja vesi kiirehti siitä, he vahvistivat tämän uskomuksen.
Se näytti, että kun menemme sisälle, siellä löydämme viljelijät, jotka odottavat jauhojen jauhamista. Mutta sellaisina talviaamuina "Wodenicassa” siellä oli vain tarjoilijoita. Istuu koti- punatulla "punaisella kirsikalla".” Tunsimme olomme hyvin kotoisaksi penkillä. Katossa roikkuvat vehnätaskut, valkosipulin kielet, cebuli i „lutej” czushki, kaunis Troijan keramiikka hyllyillä ja pöydillä, jotka on peitetty punaisilla kirjailtuilla lautasliinoilla, loi erittäin kodikkaan sisustuksen. Pidimme tässä maisemassa parhaasta "Kawarma by Wodeniczarski", czyli „po młynarsku’. Tämä ruokalaji, tarjoillaan savipannuissa, koostuu uunissa paistetusta sian- ja vasikanmaksaasta ja sienistä, sipulia ja kuumaa paprikaa, ja se on maustettu punaviinillä.

Hienostunut muotoilu "Wodenica” etenkin olkapää, johon voit mennä alas piikkivillä tikkailla. Se on erittäin moderni ja hyvin "mylly" sisustus”. Vanhassa myllyssä on oltava jättimäinen liesi ja säkit viljaa istumista varten, nykypäivään - Bols- ja Camus-mainokset värikkäiden pullojen rivien yläpuolella.