Denylointi ja oikaisu - mitkä ovat erot?

Denylointi ja oikaisu - mitkä ovat erot?

Tisle (puhuttu: bimber, henki, pontikka, samogon, elämän vesi, jne.) on vahva alkoholijuoma, saatu käyneiden hedelmien tislauksesta, viljat tai muut kasvit, joilla on korkea sokeripitoisuus. Käyneeksi jauhettujen hedelmien massaa kutsutaan asetukseksi, kun taas viljasta tai perunasta valmistettua massaa kutsutaan soseeksi.

Kokemuksesta riippuen, käytetyt laitteet ja menetelmä tislausta / puhdistusta varten, alkoholi eroaa toisistaan ​​maun ja hajun suhteen.

Tislauskaavio:

Suorien kameroiden tapauksessa, useimmiten lasipulloja (dephlegmatorilla tai ilman) ja viileämpi, tislaus on tarpeen 2-3 kesyttää. Ensimmäisen prosessin jälkeen raaka alkoholi erotetaan (yleisesti kutsuttu salaatti). Seuraavissa prosesseissa erotetaan kolme jaetta:

 • Eturaajat - ei juotavia;
 • Pääjae - etyylialkoholi, ruokaa, jolla on paras maku ja aromi;
 • Pogony - korkeammat alkoholit, ei juo, jolla on epämiellyttävä haju ja maku;

Yksinkertaisten kameroiden käyttö, suurin alkoholipitoisuus, jonka voimme saada, on 83%, edes kolmas tai neljäs tislaus ei salli yli-pitoisuuden saavuttamista 89%. Jotta voimme saada alkoholia korkeammalla pitoisuudella %, puhtaammalla (maku ja tuoksu), mahdollisimman vähän ei-toivottuja aineita yhdessä "kypsennys" -prosessissa - korjaaminen on välttämätöntä.

Oikaisu (muuten: jakotislaus) fyysiseltä kannalta se on kaskaditislausprosessi (monitasoinen), missä prosessin jokainen vaihe syötetään tuotteella (tisle) edellinen.

Toisin sanoen se on monitislausprosessi yhdellä kertaa. Kolonnin tasausprosessi tapahtuu ns. Tarjottimilla, joissa neste on osittain kondensoitunut ja laskeutuu alapuolelle, missä sille tehdään toinen tislaus.. Käytännössä käytetään erityyppisiä kolonnipakkauksia ("Hankaimet", erityyppisiä teräsliittimiä, lasi tai keraaminen, esim.: Raschig soi) missä yksittäisiä tislauksia tapahtuu.

Löydetty Googlesta lauseiden kautta:

 • oikaisu
 • tislaajakaavio
 • alkoholin oikaisu
 • hengen oikaisu
 • alkoholin tislaajat
 • deplegmator-kaavio
 • kuutamoisen tislaajan rakentaminen
 • alkoholin tislaajat
 • tislaus ja puhdistaminen
 • puhdistaminen ja tislaus