Pome hedelmät

Pome hedelmät

Hedelmät, jotka jo pelkästään niiden runsauden vuoksi soveltuvat viinille, viinirypäleiden vieressä on pääasiassa omenoita ja päärynöitä.

Sitten, kuka voi valita erilaisten omenalajikkeiden joukosta tai haluaa puutarhassa muutaman puun rypälemehulle soveltuvien omenoiden kanssa, seuraavia lajikkeita voidaan suositella: boskop, grochówka, Antonówka, reneta, glogierówka. Myöhemmät lajikkeet soveltuvat yleensä paremmin viinin valmistamiseen kuin varhaiset lajikkeet, pilaantuvia kesän omenoita. Myöhemmillä lajikkeilla on harmonisemmat suhteet sokeripitoisuuteen, happoja ja uutetta.

Ennen mehun puristamista omenat tulisi lisäksi kypsyttää. Tätä tarkoitusta varten ne sijoitetaan jonkin aikaa mäkeen kuivaan huoneeseen, hikoilla", ja sisältyvät kypsään, omenapuusta tärkkelys muuttui sokeriksi. Tämä parantaa myöhemmän viinin laatua.

• Hylkää sairaat hedelmät jatkuvasti ja kaivaa mätänevät alueet. Jos verenvuotoa on niin paljon, etteivät he selviäisi useiden viikkojen ikääntymisestä, ne on puristettava erikseen ja pantava välittömästi vetoon tai asetettava viiniin. Pää sadonkorjuun jälkeen tuore nuori viini voidaan sekoittaa myöhemmistä lajikkeista saatuun viiniin.

• Omenat ja päärynät eivät saa olla ylikypsiä, koska he menettävät laatua. Seuraavat päärynälajikkeet ovat erityisen sopivia rypälemehun valmistukseen: bergamotka, oranssi, sapieżanka ja ulęgałka.

• Kvitteni tulisi kypsyttää myös sadonkorjuun jälkeen. Kvitteni-hedelmistä voidaan tehdä erinomainen jälkiruokaviini. Ne voidaan myös lisätä (korkeintaan 20 %) tanniinipitoiselle omenoiden ja päärynöiden rypälemehulle.

• Siemenhedelmät kerätään usein vasta myöhään syksyllä, kun jo on pakkasia. Pakastetut hedelmät tulee käsitellä heti sulatuksen jälkeen. Ne eivät sovellu varastointiin.