Kivi- ja marja- ja villihedelmät

Kivi- ja marja- ja villihedelmät

Tällaisia ​​hedelmiä (yksittäisiä lajikkeita käsitellään resepteissä) olisi käsiteltävä heti sadonkorjuun jälkeen, kun ne ovat täysin kypsiä. Niitä ei voida varastoida, ne alkavat homeutua ja heikkenevät hyvin nopeasti.

• Hedelmät on aina suositeltavaa pestä ennen niiden muuttamista viiniksi. Mutta itse asiassa vain siemenhedelmät voidaan pestä vedellä ilman laadun heikkenemistä. Samaa ei kuitenkaan voida sanoa herkistä kivi- ja marjahedelmistä, varsinkaan silloin, kun he ovat hyvin kypsiä. Viinin valmistus näistä hedelmistä, se käydään käymisprosessissa, mikä on synonyymi perusteelliselle puhdistusprosessille, jonka aikana kaikki epäpuhtaudet ja haitalliset aineet saostuvat hiivan mukana ja poistuvat viinin pukeutumisen aikana. Niin: mehua varten hedelmät tulisi pestä, mutta viinin hedelmiä ei pestään.

• Valitse hedelmät varovasti, kiinnittäen siihen huomiota, vahingoittamaan niitä mahdollisimman vähän. Niitä ei saa koskaan joutua kosketuksiin raudan kanssa, sinkki tai kupari, eikä astioissa, johon ne kerätään, eikä sitten jauhimessa tai paina. Hedelmässä oleva happo reagoi metallin kanssa, joka muuttaa väriä ja vaikuttaa haitallisesti makuun. Siksi tulisi käyttää muusta materiaalista kuin metallista valmistettuja astioita, ja kaikki metallilaitteet tulisi peittää erityisellä haponkestävällä lakalla.

• Kymmenen, jolla ei ole omaa puutarhaa eikä hän voi hävittää sadon naapurin puutarhasta, hänen on ostettava hedelmiä viinille. Vastaanottaja, kuten edellä on sanottu parhaiten viininvalmistukseen soveltuvista hedelmälajikkeista, se koskee erityisesti jälkimmäistä tapausta. Jälkiruoka-omenoiden jalot lajikkeet ovat käytännöllisesti katsoen sopimattomia viinintuotantoon matalan mehutuotoksen sekä vähäisen sokeri- ja happopitoisuuden vuoksi. Usein niiden aromi jättää paljon toivomisen varaa. Pelkästään tästä syystä monet hedelmäharrastajat palaavat luontaisesti kasvaneisiin vanhoihin perinteisiin lajikkeisiin. Luonnollisesti kasvatettujen hedelmien, bioorgaanisten tai biodynaamisten hedelmien laadusta, joita voi ostaa erikoistuneista luontaistuotekaupoista, heidän moitteeton ulkonäkö todistaa heidät, mutta niiden maku ja haju.

• On parempi ostaa matoja, mutta makeat ja käyttökelpoiset omenat, kuin edes hyvin koristeellinen, mutta lempeä ja mauton lajike.

• Viininvalmistus on hieno kausiharrastus, joiden kustannusten ei pitäisi olla korkeat, Siksi kannattaa tutkia mainoksia lehdistössä sadonkorjuukauden aikana. Jos tilaus on riittävän suuri, hedelmänviljelijät myyvät mielellään hedelmiä halvemmalla kuin markkinoilla. Se mainitaan usein lehdistötiedotteissa, miten hedelmät lannoitettiin ja mitä kasvinsuojeluaineita käytettiin.