Tuotos - kypsät hedelmät

Tuotos - kypsät hedelmät

Vaikka johdannossa mainittiin viini osana "kulttuuriesineitä", piriste tai elintarvikkeen ainesosa, ikään kuin se olisi valmis luonnollinen tuote, Tähän kiinnitin huomioni viimeisessä virkkeessä, että viini on ensin tehtävä luonnonvoimien avulla. Viini on vastaavien hedelmien käynyt mehu. Tämä on erityisen tärkeää, koska itse asiassa kaikki, mikä kasvaa, voit puristaa mitä tahansa mehua ja mehua – pienellä hoidolla – voidaan käydä. Rajoitamme vain rypäleen ja hedelmämehujen, mainita vain muutama "eksoottinen" vaihtoehto viininvalmistukseen, vaikka on olemassa vannottuja sieni- tai ristiinnaulitsevan viinin kannattajia.

Harvat hedelmät sopivat hyvän ja terveellisen viinin valmistamiseen. Tarkoitan sillä, että viinin laatu riippuu harmonisesti tasapainotetuista sokerisuhteista, happo ja uute, sileästä viininvalmistuksesta ja vanhenemisesta sekä (suhteellinen) viinin vastustuskyky tauteille. Tästä keskustellaan myöhemmin, koska kukin hedelmätyyppi reagoi eri tavalla käymisprosessiin ja tuottaa hyvin erilaisia ​​tuloksia. Siksi emme halua käsitellä vihannesmehuja täällä – tomaateista porkkanoihin – koska niitä suositellaan mehuiksi, mutta ei vikana.

Kymmenen, jolla on oma puutarha tai joka kerää hedelmiä, onko se villi, tai jaloja omenapuulajeja vanhojen maateiden varrella, tämä varmasti kerää sen, mitä luonto antaa runsaasti: perustyypit omenoita ja päärynöitä sekä erilaisia ​​marjoja.

Useimmiten vuosittaisten luonnonlahjojen käytössä ei ole mitään ongelmaa. Jos hedelmiä on tarpeeksi, se on ilmeistä, että voit säilyttää ne, pastöroi, marinoita tai kuivaa, mutta niistä voidaan valmistaa myös mehua ja viiniä. Kuka on kerännyt sadan painon omenoita tai muita hedelmiä?, ei ihmetellä, soveltuvatko lajit parhaiten viininvalmistukseen, mutta yrittää hyödyntää niitä parhaalla mahdollisella tavalla. Kuka tuntee puutarhasi ja sen viljelyn, hän tietää kokemuksesta, mitä raaka-aineita ja miten parhaiten käyttää. Valmistellessaan marmeladeja ja hyytelöitä he kiinnittävät huomiota pääasiassa tähän, tehdä hedelmiä, josta ne on tehty, heillä oli kyky geeliytyä. Viinien ja mehujen kohdalla valitaan kuitenkin tällaiset hedelmät ja marjat, jotka eivät sisällä hyytelöiviä ainesosia (jos se tapahtuu, tämä voidaan korjata käyttämällä kemikaaleja).

Joukko hedelmiä

Tärkeä vaihe mehujen ja viinien valmistuksessa on täysin kypsien hedelmien korjuu. Puutarhuri itse määrittää parhaiten sen oikean päivämäärän omien kokemustensa perusteella. Hedelmien kypsyminen riippuu kasvin varttamiseen käytetystä perusrungosta, tietyllä alueella vallitsevasta ilmastosta, murrosiän säästä, puutarhan sijainnista ja lopuksi maaperän tyypistä. On mahdotonta mitata tarkasti, kuinka suuri on yksittäisten tekijöiden vaikutus. Puiden ja pensaiden havainnoinnin perusteella ilmoitan myös eri aikaan joka vuosi: "Aika on koittanut".

Siksi en pysty luomaan tällä hetkellä yleisesti sovellettavaa sadonkorjuukalenteria, enkä haluaisi nostaa sadonkorjuupäivää ongelmaksi. Kokenut viljelijä tietää muutaman nyrkkisäännön, tarttua.

• Verenvuoto on ensimmäinen merkki kypsyydestä – putoava hedelmä, jotka ovat yhä tiheämpiä puun ympärillä maassa. Lapiot ovat tuholaisten saastuttamia hedelmiä, jotka kypsyvät aikaisemmin "pakosta".

• Jos varsi voidaan murtaa vaivattomasti poimittaessa hedelmiä puusta, se tarkoittaa, että hedelmä on saavuttanut täyden kypsyyden.

• Jos hedelmien leikkaamisen jälkeen, esimerkiksi omenat, se tulee ulos, että siemenet ovat jo muuttuneet ruskeaksi, aloita mehunvalmistuslaitteiden valmistelu.

Nämä ovat vain ohjeita puiden viljelyyn, niitä ei sovelleta marjoihin.

Eri hedelmälajikkeet voivat saavuttaa eri kypsyysasteen. Kivihedelmien kypsyydestä (Unkarin kieli, mirabelki ja muut) voit puhua, kun he ovat kelvollisia syömään. Voit tietää heidän kypsyysasteensa tällä perusteella, että niistä tulee pehmeitä, makea, ja kivi on helppo erottaa lihasta. Kun ruoka on kypsä kulutukseen, sokerin tuotantoprosessi päättyy luun hedelmään. Taas hedelmiä (omenat, päärynät ja muut), jotka on tarkoitettu mehujen ja viinien tuotantoon, niiden on kypsyttävä ikääntymisen aikana. Se tarkoittaa, että nämä hedelmät kypsyvät edelleen ja tuottavat sokeria sadonkorjuun jälkeen, kunnes ne saavuttavat täyden arvonsa. Jos hedelmä jätetään omaan kohtaloonsa ja kypsymisaika jätetään ikääntymisen aikana, tulee "taikinaa", samalla menettää sokeripitoisuus, rypistyy ja kuivuu tai mätänee.

Kaikilla liian aikaisin tai myöhään korjatuilla hedelmillä on vain vähän tai ei mitään hyötyä. Tämä on hyvin väärä, kuka ajattelee, että kaikki hedelmät soveltuvat mehujen ja viinien valmistukseen, koska voit vihdoin makeuttaa heidät. Makuhermot kirjaavat laatuerot paljon aikaisemmin mehuja ja viinejä kulutettaessa kuin hyytelöitä ja hilloja syödessään. "Kypsymättömistä ja ylikypsistä, et voi tehdä hyvää viiniä pilaantuneista ja sairaista rypäleistä ". – Tätä vanhaa viiniä voidaan sanoa onnistuneesti mehuista ja muista hedelmistä valmistetuista viineistä.

Mutta juoman täydellinen maku riippuu paitsi hedelmien hyvästä laadusta. Raaka-aineen laatu on myös altis makuun, muodonmuutos (pilvistä – värimuutos) ja alttius taudeille. Siksi mehujen ja viinien valmistukseen tulisi käyttää vain täysin kypsiä hedelmiä (kypsät kulutukseen tai kypsytetty ikääntymisen aikana).

Kypsymättömillä hedelmillä ei ole oikeaa makua ja ne sisältävät liian vähän sokeria, ja liian paljon happoa ja hyytelöimisaineita, jotka tekevät viinin selventämisestä myöhemmin vaikeaa tai jopa mahdotonta.

Riittämätön sokeri ja ylimääräinen happo voidaan korvata vain kemikaaleilla (lisätty sokeri, happopitoisuuden vähentäminen), heikko aromi, joka muodostaa myöhemmin viinin "kimppun", sen seurauksena se heikkenee entisestään. Rypäleiden täydellinen kypsyys, marjat tai muut hedelmät ovat erityisen arvokkaita, eikä niitä voida korvata keinotekoisella tavalla, joko kemikaalien avulla, tai joitain kipper-temppuja.