Hedelmäsellun käsittely

Hedelmäsellun käsittely

Toistaiseksi olemme keskustelleet hedelmistä ja niistä saadusta mehusta, käsitellä niitä lopullisena tuotteena. Valmis mehu, pullotettu ja pastöroitu, voidaan käyttää tai varastoida välittömästi. Mutta koska tämä kirja ei ole vain mehujen valmistus, esittelemme nyt seuraavat viinintuotantoon liittyvät työvaiheet.

Tätä varten meidän on palattava vähän takaisin ja aloitettava siitä, missä hedelmät on murskattu. Viininvalmistuksessa jauhettujen hedelmälihan käsittely ennen mehustamista on hieman erilaista kuin mehuja valmistettaessa. Yleensä kaikki hedelmät, jotka ovat vaaleanvärisiä, kuten valkoiset rypäleet, omenat ja päärynät – mainita vain tärkeimmät – heti jauhamisen jälkeen se puristetaan tai puristetaan välittömästi. Tällä tavalla paitsi väri ja tuoreus säilyvät, mutta myös sairaudet estetään, joka voi hyökätä ilmassa seisovaa massaa vastaan ​​hyvin nopeasti. Toisaalta tummanväriset hedelmät vaativat erilaista menettelyä, jotta ne voivat muuttua voimakkaasti väriseksi viiniksi. Ensinnäkin on mainittava tummista rypäleistä valmistettu viini, sekä mansikoista, maliini, karhunvatukka, punainen karviainen, mustat marjat ja orapihlaja. Hedelmien jauhamisen jälkeen massa tulisi asettaa sivuun hetkeksi, että heidän nahoissaan oleva väriaine huuhtoutui.

Kaksi päivää riittää yleensä tähän. Saastumisen ja saastumisen estämiseksi, tällöin aseta potti massalla viileään paikkaan ja peitä se huolellisesti. Tällä tavoin se on suojattu kärpäsiä vastaan ​​etikalla, joka levittää vaarallisia etikka-bakteereja.

Mehun tai massan käyminen alkaa noin sen jälkeen 24-36 tuntia.

Jos sellumehua puristetaan ennen käymisen aloittamista, kuten karviaiset ja herukat, yksi asia on otettava huomioon. Tiedämme hyytelöiden valmistuksen säännöistä, mitkä lajit ovat vahvoja, ja mitkä huonot hyytelöimisominaisuudet. Herukat sisältävät riittävän määrän pektiiniä, niin että hyytelö muodostuu, siksi mehua on erittäin vaikea puristaa herukamassasta. Siksi entsyymivalmiste lisätään tähän massaan, mikä laimentaa sen toistaiseksi muutamassa tunnissa, että se voidaan puristaa tarkasti. Voit ostaa geeliytymistä estävää ainetta mistä tahansa apteekista. Toinen anti-geelin etu on tämä, että sen vaikutuksen alaisena viini kirkastuu myöhemmin helpommin.

Ennen viinin asianmukaista valmistamista on tehtävä perusteellinen analyysi hedelmistä saadusta mehusta.