Hedelmien murskaus ja mehu

Hedelmien murskaus ja mehu

Saadaksesi hedelmämehua, ne täytyy ensin murskata ja murskata. Tarvitset tähän oikeita, ensinnäkin vakaat laitteet.

Aluksi murskoin omenat, murtamalla ne suuressa kattilassa, jossa on suuri puinen survin. Sen lopussa, hiomapinnalla, puuhun oli leikattu säleikkö. Tämän seurauksena kuperat elementit murskaivat lisäksi hedelmälihaa murtamisen aikana (mikä on mahdotonta sileällä pinnalla, koska sitten massa virtaa sivuille). Yhdestä ystävistäni tuli yllättäen omenoiden omistaja, eikä sillä ollut sopivia laitteita hedelmien jauhamiseen; sitten hän muisti rypäleiden sadon eteläisissä maissa, missä hedelmät murskataan tähän päivään polkemalla niitä paljain jaloin. Ystäväni käytti tätä menetelmää omenamehun saamiseksi. Hän laittoi vaelluskengät, hän astui puiseen astiaan ja mursi omenat omalla painollaan, tunkeutumalla paikalleen ja murskaamalla siten omenoiden liha, joka on vaikeampaa kuin rypäleet.

Molemmissa tapauksissa massa muodostui hedelmistä, mutta mehu ei eronnut lihasta. Me tiesimme, mehun ja viinin tuotannossa teollisessa mittakaavassa, ja jopa pienimmässäkin viininvalmistajassa, tähän tarkoitukseen käytetään puristamoa. Kuitenkin, miten käsitellä sitä, sinulla ei ole tällaista konetta tai aiot ostaa sitä?

Löysimme tien: kiinnitimme käännetyn jakkaran neljään jalkaan riittävän suuren liinavaatteen ja panimme siihen hedelmälihaa. Osa mehusta valui ulos muutamassa tunnissa, painimme loput näin, kuten alusvaatteet pesun jälkeen. Lihaksen vääntö ja penkkipuristus eivät kuitenkaan ole kovin tehokkaita, siksi ponnistelujemme vaikutus jätti paljon toivomisen varaa. Saanto ei ollut erityisen korkea; yhdestä kilogrammasta omenoita saimme noin 200 grammaa mehua. Siitä huolimatta täytimme tällä menetelmällä kaksisatan litran tynnyrin. Yksi asia tuli selväksi minulle ja ystäväni: jos sinulla on tällainen harrastus, kehonrakennus on tarpeetonta!

minun täytyy myöntää, että edellä kuvattu mehun uuttomenetelmä näyttää hieman eksoottiselta. Normaalitaloudessa ongelma ratkaistaan ​​kahden kriteerin mukaisesti: ensimmäinen, mistä hedelmälajikkeista mehu on tarkoitus tehdä, i po drugie, mistä määrästä.

Kaikista hedelmistä, joita kerätään tai ostetaan pienempinä määrinä, voit saada mehua seuraavilla tavoilla.