Mehu kuumenee, höyrytetty

Mehu kuumenee, höyrytetty

Tämä on yksinkertaisin tapa valmistaa hedelmämehua. Sinun täytyy kaataa vettä isoon, jopa sormen kattilaan ja laittaa toinen siihen kahteen pieneen puuliuskaan, pienempi potti. Sitten suuren potin reunoille tulisi laittaa pala pellavaa tai puuvillakangasta ja hedelmät laittaa sen päälle. Peitä kattila sitten sopivalla kannella. Sido kankaan ulkonevat päät kannen yläosassa. Kuumenna potti – hedelmätyypistä riippuen -30-60 pöytäkirja. Tuloksena oleva vesihöyry saa hedelmäsolut hajoamaan ja mehu virtaa kankaan läpi pienempään kattilaan.

Höyrynpuristin toimii samalla tavalla. Se ei ole kallista, niin, jos joku aikoo tehdä mehuja useammin, hänen pitäisi hankkia juicer.

Menetelmän käyttö mehun "kuumana" saamiseksi, Yhtä ei voida välttää: korkean lämpötilan vuoksi mehu saa keitetyn hedelmän maun. Omenamehu maistuu sitten omenamousselta! Lisäksi se menettää arvokkaita vitamiineja, ja tippuva kondensaatio laimentaa sen. Käytännössä, En suosittele höyrytettyä mehua viinin valmistamiseen. Tämä menetelmä tuhoaa suurimman osan luonnollisista bakteereista; käymisprosessit kehittyvät hyvin hitaasti, seurauksena mehu käynyt hitaammin ja muodostaa vähemmän alkoholia kuin kylmä mehu.

Jos joku ei välitä mehun muuttuneesta mausta ja joka aikoo vain säilyttää sen, hän voi käyttää höyrymenetelmää mehustamiseen. Muutama vinkki alla, menetelmän suhteen.

Tehokkuuden lisäämiseksi, lisää sokeria hedelmiin. Tästä riippuen, ovatko ne enemmän tai vähemmän suloisia, hedelmät ripotellaan sopivalla määrällä sokeria ja laitetaan sivuun muutamaksi tunniksi. Hedelmiä, joilla on matalampi sokeripitoisuus tai korkea happopitoisuus, tulisi makeuttaa enemmän; esimerkiksi päällä 1 kg herukoita on lisättävä 150 g sokeria, päällä 1 kg mustikoita – 100 g sokeria, päällä 1 kg omenoita – 50 g ja na 1 kg mansikoita – 30 g sokeria. Sokerin lisääminen riippuu tietysti mehun käyttötarkoituksesta. Jos haluat tehdä mehua, joka sopii juomaan suoraan, sinun pitäisi makeuttaa se vähemmän. Siirapin valmistamiseksi (mikä ei

jatkamme työtämme) sinun on laskettava kymmenen kertaa niin paljon sokeria. Tarkempia tietoja, veden ja sokerin lisäämisestä, Reseptit-osiossa. Viinin valmistukseen tarkoitettu mehu on makeutettava erittäin tarkasti. Sen vuoksi on tarpeen mitata mehun sokeripitoisuus ja määrittää rypälemehun sopiva paino. Lisätietoja tästä aiheesta löytyy artikkelista "Mustapainon määrittäminen".

Hedelmää kuumentamalla saatu mehu kaadetaan kuumana pulloihin ilman jatkokäsittelyä. Pullot on pestävä kuumalla vedellä ja huuhdeltava kiehuvalla vedellä etukäteen. Puhtautta on ehdottomasti noudatettava. Jos mahdollista, on hyvä käyttää vain uusia liinoja ja harjoja pesuun. Jos kaikkia näitä sääntöjä noudatetaan, ei tarvita ylimääräistä mehun sterilointia.

Mehuilla on erityisen kaunis aromi, jos laitat viini mehupuristimeen veden sijasta, kirkkaan valkoisille hedelmille, ja voimakkaiden värien hedelmille – punainen.

Kumikorkkeilla suljetut pullot voidaan täyttää reunaan saakka, kun pullossa on luonnollinen korkki, sinun on jätettävä niskaan vapaa tila mehutason yläpuolelle, noin kahden sormen paksuudelle.