Rypäleet – viiniä

Rypäleet – na wino

Klassinen viininvalmistus hedelmä alkaa kypsyä elokuussa, ja sen sato jatkuu – lajikkeesta riippuen, vuosikerta ja viljelypaikat – syyskuusta marraskuuhun. Nämä tiedot eivät ole tarkkoja ja niitä on vaikea selvittää, edes kokeneet viininvalmistajat eivät voi antaa yleisesti sovellettavia päivämääriä. Varsinkin rypäleiden tapauksessa sinun on odotettava, niin että määrä kulkee käsi kädessä laadun kanssa, ts. sokerin välillä on tasapainoinen suhde, happo ja aromi. Rypäleiden kypsymisprosessin aikana vaikutus on haitallinen, mutta myös laatua parantavia homebakteereja, hedelmä menettää paljon nestettä, siksi sato on pienempi. Sokeripitoisuuden kasvaessa happopitoisuus pienenee. On äärimmäisen vaikeaa löytää oikea hetki sadonkorjuuseen. Suurilla viininviljelyalueilla sadonkorjuun aika on virallisesti asetettu, ja tätä ohjetta voidaan noudattaa. Kymmenen, joka kasvattaa viiniköynnöksiä talonsa seinää vasten tai omistaa viinitarhan, mikä ei ole hänen toimeentulonsa, ehkä odota vielä muutama päivä, niin kauan kuin sää on kuiva ja lämmin, ja rypäleet eivät mätää. Hedelmät, ja siten, niistä tehty viini, tuoksu, jos he ovat alttiina kevyelle syksyn auringon säteille vähän kauemmin.

Tämä pätee erityisesti viiniköynnösten omistajiin, kasvaa suurten viljeltyjen alueiden ulkopuolella. Kylmempi ilmasto, sitä suojaisemman paikan pitäisi olla, jossa pensaat kasvavat, ja sitä kauemmin hedelmien korjuu kestää, tarjota heille pidempi kypsymisprosessi.

Anna minun tehdä pieni poikkeama täällä. Minun on mahdotonta kirjoittaa rypäleen sadosta niin proosaisesti, kuin se olisi neuvoja, yksityisten karsimisten suojauksista. Aikaisemmin (ja vielä ei niin kauan sitten) sato oli tapahtuma, jonka ympärillä koko kylän elämä kiertyi. Loppujen lopuksi jokaisen asukkaan olemassaolo riippui sadonkorjuun hyvästä tuloksesta. Mutta toisin kuin sadonkorjuu ja perunoiden kaivaminen, sato oli eräänlainen hengähdystauko maaseutuvuoden lopussa ja vietettiin melkein kuin kansanjuhlaa. Goethe kuvaa heitä näillä sanoilla:

”Lähes ei ollut päivää oikeaan aikaan, jotta [isä] tam [puutarhaan] ei katsonut, a my, hänen seurassaan, käytimme molemmat kevään ensimmäiset hedelmät, kuten viime syksynä. Opimme myös puutarhanhoitoa, ja mukavin niistä oli rypäleiden sato. Itse asiassa se on kiistaton, että kuin viini ympäröivälle alueelle, jossa se kasvaa ja jossa he juovat sitä, antaa rennomman luonteen, Joten nämä rypäleen korjuuhetket herättävät iloa. Ilo ja sen kovat oireet leviävät alueiden yli. Päivän aikana huutoja ja laukauksia kuuluu kaikilta puolilta, ja täällä ja siellä raketit ilmoittavat yöllä, että pimeys ei edes vaimentanut iloa, että kyllä, ihmiset yrittävät vetää sitä niin kauan kuin mahdollista. Seuraavat hoidot viinin puristamisen ja fermentoinnin aikana kellareissa antoivat meille ja kotona miellyttävän ammatin, niin että emme huomanneet, kuinka talvi tuli ".

(Jan Wolfgang Goethe: "Elämästäni. Totuus ja fantazya ". Kääntäjä Ludwik Jenike)

Jo muutama viikko ennen varsinaista rypäleen korjuua kellarit ja puristusasemat valmisteltiin sadon vastaanottoa varten. Puiset altaat sijoitettiin kylän kaivon viereen tai yksittäisten maatilojen pihojen pumppujen kohdalle ja täytettiin silti juoksevalla vedellä., niin että puu turpoaa. Jokaisen aluksen oli oltava erittäin tiukka, niin ettei pisara arvokasta nestettä mene hukkaan.

Kaduilla oli vasaroiden kolinaa, yhteistyökumppanit korjaivat vaurioituneet tynnyrit ja altaat. Sauvat oli vaihdettava ja renkaat kiinnitettävä toisiinsa, jotka kiinnittivät tynnyrien pyöreät sivut. Kaikki puristimen rautaosat, Rypäleenmyllyt ja laturit maalataan erikoislakalla, että ei kumpikaan hedelmä, kumpikaan mehu ei ollut kosketuksessa metallin kanssa.

Elonkorjuun ensimmäisenä päivänä pyöreillä tai soikioilla astioilla ladatut kärryt lähtevät viinitarhoille kellojen soinnilla., jonka ympärillä keräilijät ja keräilijät istuivat tai seisoivat. Jokaisella heistä oli mukanaan ämpäri tai kori ja veitsi tai sakset. Miehet ja vankat nuoret kantoivat astioita, joihin mahtui 6–7 ämpäriä hedelmää selällään. Viinitarhaan saapuessaan jokaiselle osoitettiin yksi viinirypäleiden rivi, josta innostuneesti, askel askeleelta, oli sadonkorjuu. He puhuivat ja lauloivat, viinitarhan omistaja itse lauloi kappaleita usein, eikä vain sen takia, että hän välitti hyvästä tuulesta työssä, mutta paljon muuta tähän, että hän tunnusti vanhan säännön: kuka laulaa, tämä ei syö viinirypäleitä!