Absynt

Kuinka tehdä absintti?

Ted kertoo meille, kuinka löytää kiistanalaisen XVIII: n salaisuus – sata ikuista juomaa – Absyntu. Ensinnäkin hän tutustuu sen perusainesosaan – to bylica piołun, kutsutaan yleisesti absintiksi. Harmaavihreä pensas on avain absinttiin. Rene kasvaa parhaan koiruohon ympärillä. Korjattua koiruohoa kuivataan navetassa useita kuukausia, säilyttää aromi. Sveitsiläinen koiruoho on peräisin Waldetrawarista, ja ranskalainen Montalieu, vaikka kasvi kasvaa villinä eri paikoissa, sillä ei ole aina samaa tuoksua.

Ted valmistaa absintinsa tislaamossa, jonka Gustave Eiffel rakensi pian kuuluisan tornin valmistumisen jälkeen. Jotain syntyy niin jalossa ympäristössä, mikä Tedin mielestä on aitoa absinttia. Se tukee alkuperäisen juoman analyysien tuloksia, jonka hän suoritti New Orleansissa.

Sitten käyttämällä tieteellisiä menetelmiä ja omaa makua, loi uudelleen absintin koostumuksen.

Absintti on valmistettu useista kasvilajeista, joista kolme on tärkeimpiä ja joita kutsutaan “absintin pyhä kolminaisuus”. Ensimmäinen on anis, toinen on fenkoli, ja kaksi kolmatta koiruohilajia, eli absinti.

Kuivatut ainesosat menevät kupariin, absintin ajateltiin kerran olevan hallusinogeeninen, mutta viimeaikainen tutkimus on kumoanut tämän myytin. Ei muuta tosiasiaa, että absintti oli voimakas alkoholi, joka sisälsi usein metanolia, raskasmetallit ja muut lisäaineet, joille emme kippaa baarimikkoa. Tällaisia ​​uhkia ei ole tänään, mutta absintin tuottaminen voi silti olla riskialtista. Absintin kanssa työskentely ärsyttää limakalvoja – se on todella vahva hyödyke.

Aromaattiset yrtit on kastettu alkoholiin, tätä prosessia kutsutaan maseroinniksi – 3 päivää. Hengessä upotetut kasvit, ne vapauttavat arominsa kuten keittämällä teetä. Tätä varten Ted käyttää Schenedlone-viinistä saatua alkoholia, mutta pelkkä maserointi ei riitä. Nawet XIX – Ikuiset Dandies, he eivät kaataneet tätä nestettä dekadenttiseen kurkkuunsa.
– Tällä hetkellä juomalla on inhottava maku, ei sovellu juomiseen.
Yksi koiruohoista saatavista eteerisistä öljyistä on tujoni. Juuri hänelle absinti on kiitollinen maineestaan. Koska tuujonin piti aiheuttaa kouristuksia ihmisille, jotka joivat tätä juomaa merkittävinä määrinä.

Tänään tiedämme, että thujonin sisältö absinnissa, se ei ollut ollenkaan niin suuri, mutta valmistajien on noudatettava tiukkoja rajoituksia.

Kun maserointi on valmis, on aika muuttaa seos juotavaksi, ensin se tislataan. Kuuma höyry nousee putkien läpi ja kulkee patterin läpi. – Tämä kamera pitää kaikki ei-toivotut aromit sisällä ja antaa vain sen, mitä haluamme säilyttää.

Surullisen juoma – kertyy kattilaan. Ted lisää siihen yrttejä, kuten sitruunamelissa ja iisoppi, jotka antavat sille vihertävän tuoksun ja värin., joka alemmassa absintissa saadaan keinotekoisten väriaineiden avulla.

Tuotannon viimeinen vaihe tapahtuu laboratoriossa, missä Ted mittaa juoman alkoholipitoisuuden. Yleensä se on peräisin 65 tehdä 72 prosenttia. Mutta absintti ei ole vielä valmis. Se ikääntyy 3 vuotta ennen kuin se suodatetaan ja pullotetaan. Jotkut ihmiset uskovat siihen, että se saa hänet maistamaan paremmin.
– Taiteilijoita ja runoilijoita kutsutaan absintiksi – “vihreä keiju” koska kun siihen lisättiin kylmää vettä, siihen muodostui epätavallisia valkoisia pilviä.

Juoman valmistaminen juotavaksi, se on myös taide sinänsä. tietysti tämän alan mestarit löytyvät parhaiten Pariisista. Baarimikko Christoff kertoo sinulle miten. – Kaada absinti lasiin (20-30 ml). Laitoimme teelusikallisen absintin lasille, jota kutsumme lapioiksi. Laitamme siihen sokerikuutio, suodata sitten hitaasti – kaadamme sen jäädytettyyn veteen. Kylmä vesi tuo juomasta lisää aromeja. Voit aistia monia erilaisia ​​makuja siinä. On oltava vettä 3 kertaa enemmän kuin absintti.

Juoma on valmis juomaan. Sumuinen klassikko pelasti unohduksesta. Juodaan Pariisin terveydelle.