Miksi pizza on niin suosittu Yhdysvalloissa?

Miksi pizza on niin suosittu Yhdysvalloissa?

Helppo ryhmäillallinen tai maukas keskiyön välipala, pizza on katkottua osaa Yhdysvalloissa. Amerikkalaiset rakastavat pizzaa niin paljon, että he syövät 100 eekkeriä pizzaa päivässä. (Jos et mittaa pizzan kulutusta hehtaareina, se on noin 350 kappaletta pizzaa sekunnissa!) Oletko koskaan ihmetellyt, kuinka tästä italialaisesta piirakasta tuli amerikkalainen sensation?

Hyvin, kuten useimmat amerikkalaiset, muutti. Pizza on tullut niin suosittu, osittain italialaisten maahanmuuttajien määrän vuoksi: ne muodostivat 4 miljoonia 20 miljoonia maahanmuuttajia, joka tuli Yhdysvaltoihin vuonna 1880-1920. Mukana he toivat makuhermonsa ja tekivät maukkaita pizzoja. Toisen maailmansodan jälkeen italialaiset amerikkalaiset muuttivat länteen ja asettuivat lähiöihin, esittelemällä tahmeaa juustoa ja herkullista kastiketta laajemmalle kansalle.

Italialaiset maahanmuuttajat tekivät ensin pizzaa kodeissaan ja myivät sen luvattomissa tiloissa, ennen G.. Lombardista tuli ensimmäinen lisensoitu pizzeria vuonna 1905 vuosi New Yorkissa. Näiden amerikkalaisten pizzerioiden kanssa on tullut aika keksi siivu pizzaa. Vaikka pizza oli jo työväenluokan ruokaa Napolissa (syntymäpaikka), pala mullisti pizzan Yhdysvalloissa, tekemällä siitä entistä helpommin varattujen työntekijöiden saataville, kuka voisi nyt ostaa yhden annoksen, he voisivat syödä matkalla koko kakun ostamisen sijaan.

Pian sen jälkeen, kun pizza otettiin käyttöön Yhdysvalloissa, pizzasta on tullut suositumpaa Yhdysvalloissa kuin Italiassa. Tämä johtuu osittain siitä, että pizza ei ole täysin italialainen. Napolin perustivat alun perin kreikkalaiset uudisasukkaat 600 vuonna eaa. ja se tunnetaan, siellä oli pizzaa, ennen kuin kaupunki yhdistettiin muun Italian kanssa vuonna 2005 1861 vuosi. Juusto, tomaatti-ilo otettiin käyttöön suurempaan italialaiseen ruokaan vasta 1940-luvulla. Täten, ainakin jonkin aikaa, pizza oli paljon enemmän amerikkalaista kuin italialaista.