Hedelmämehun arviointi ja analyysi

Hedelmämehun arviointi ja analyysi.

Aloitamme nyt viininvalmistukseen hedelmämehusta liittyvät valmistelut. Hedelmät on murskattu, ja niistä saatu mehu kerättiin astiaan. Ei vielä väliä, onko se ämpäri, tai käyminen tynnyri. Sinun on kiinnitettävä huomiota vain yhteen asiaan: astia on peitettävä, kunnes jatkokäsittely voi edetä.

Seuraava vaihe on määrittää mehun ulkonäkö ja laatu. Seuraavaa menettelyä varten on jo määrittelemässä, saadaksesi oikean laadun myöhemmälle viinille. Kaikki rypäleen mehut tai muut hedelmät eivät luonnollisesti tuota hyvää viiniä. Mehussa olevat aineet vaihtelevat hedelmätyypin mukaan, niiden kypsyysaste ja syntymävuosi. Kauniin kesän jälkeen mehu on makeaa; voimakkaassa auringonvalossa se ei kuitenkaan välttämättä sisällä tarpeeksi happoja. Jos sää kasvukaudella oli huono, sitten olemme tekemisissä happojen ylimäärän kanssa, mikä vaikuttaa luonnostaan ​​aromiin ja mehu on kelpaamaton kulutukseen, niin kauan kuin sitä ei hoideta. Molemmat happamuudet, ja mehun makeuden on oltava tasapainossa maun kanssa, jos viinin tulee olla maukasta. Lisäksi hapot ja tanniinit tekevät, että viini pysyy tuoreena ja vakaana sekä vastustuskykyisenä taudeille ja virheille.

Esimerkiksi happamat omenat sisältävät liian paljon happoa ja liian vähän sokeria, siksi niistä saatu juoma on hapan, alhainen alkoholipitoisuus ja ellei korjata – se ei ole maukasta, eikä se sovi pidempään säilytykseen. Makeat omenat ovat vaihtuvasti vähän happoa ja vähän tanniineja, joten heidän juoma on välttämättä lempeä ja mauton, jos sitä ei korjata.

Hapan päärynöissä on paljon tanniineja, mutta vähän sokeria. Mehu käy nopeasti, mutta tuottaa vähän alkoholia. Käymisen loputtua viini tosin on selvää nopeasti, se on kuitenkin katkera ja epävakaa. He ovat vaikeuksia, että viini voi tehdä meistä, jos jätämme huomiotta tarpeen analysoida ja mahdollisesti korjata mehu. Analyysistä puhuminen, En tarkoita lainkaan työskentelyä biokemistinä, joka tutkii rypälemehun ammattimaisesti ja lukemattomilla instrumenteilla. Tarvitsemme hyvin vähän apuvälineitä mehun arvioimiseksi, voimme myös luottaa jossain määrin omaan makuun, haju ja näky. Seuraava analyysi ei aluksi ota huomioon hedelmätyyppiä, josta rypäleen puristemehu tehtiin. Viinin valmistuksessa käytetään erilaisia ​​menetelmiä viinin korjaamiseksi.