Viinin korjaus "märkä"

Viinin korjaus "märkä".

Tätä menetelmää käytetään paitsi sokeripitoisuuden korjaamiseen (joten myöhemmin alkoholi), mutta myös ylimääräinen happo vähenee. Kidesokeri, joka lisätään mehuun, se ensin liukenee veteen. Mehu hyötyy paitsi makeudesta, mutta myös laimennetaan neutraalilla nesteellä, mikä on vettä, mikä myös alentaa happopitoisuutta.

Sokeriveden lisääminen ei kuitenkaan saa ylittää 10% mehun määrä, koska viini menettää makunsa. Siksi menetelmä korjata viini "märkä" tulee peliin vasta sitten, kun mehu on erittäin hapan, ja samalla on erityisen voimakas tuoksu, joka ei kärsi paljon laimennettaessa.

Menettely on seuraava.

Happamittari sisältää esimerkiksi erittäin happamia hedelmämehuja, jonka happamuus on 16 g / l. Optimaalinen arvo olisi 8 g / l. Jos mehuun lisätään sama määrä vettä, tämä vähentää happopitoisuutta puoleen, mutta myös arvo ilmaistuna Ochsle-asteina. Siksi sinun on mitattava lisätty sokeri uudelleen. Näin se tehdään, kuten edellisessä artikkelissa on kuvattu. Hedelmämehut, jotka ylittävät hieman normaaliarvon 6-8 g / l voidaan tehdä happamattomaksi lisäämällä sokerivettä, On kuitenkin parempi sekoittaa ne vähähappoisiin mehuihin, aivan kuten vähähappoiset mehut sekoitetaan hapan hedelmien kanssa.