Viinin happamoituminen

Viinin happamoituminen.

On myös hedelmälajeja, alhainen happamuus, kuten päärynät, orapihlaja, raparperi, musta lila, moraalinen, ja myös hunajaa siemenen tuotantoon. Ne edellyttävät hapon lisäämistä väkevän maitohapon muodossa 50% tai jopa 80%. Maitohappo stabiloi valmiin viinin, jonka alkoholipitoisuus on pieni, koska se ei hajoa enää fermentaation päättymisen jälkeen.

Lisää happamuutta 1 g / l, täytyy lisätä 1,25 g maitohappoa konsentraationa 80%. Tarvittavan hapon määrä lasketaan mehun kokonaismäärästä, mutta tee taas mittaus happomittarilla, pystyä hallitsemaan.

Älä lisää enempää kuin 3 g / l (= 3,75 g maitohappoa); se on melkein mahdotonta, koska oikeastaan ​​ei ole mehua, jonka happopitoisuus olisi sen alapuolella 4 g / l; se on helppo pitää optimaalisen happamuuden alarajalla (6-7 g / l).

Kuka haluaa käyttää sitruunahappoa, olisi sovellettava 1 g happoa litraa kohti, lisätä happopitoisuutta 1 g.

• Normaalihappopitoiset mehut (6-9 g / l), mutta liian kevyt, korjaa "kuiva". Tavalliset viinijuomat (syyllinen täytyy) tulisi sisältää 60 ° Ochsle, hyvät 80 ° pöytäviinit (käynyt loppuun asti), ja jälkiruokaviinit (jäännös makeudella) Enintään 120 ° Ochsle.

• Mehuille, joiden happopitoisuus on liian korkea, tehdään "märkä" korjaus (edellä 9 g / l) ja liian vähäinen puristemehun paino.

• Mehut, joilla on erilainen happopitoisuus ja erilainen rypälemehun paino, ovat kuppeja. Jos se ei riitä, ne on korjattava "märkinä" tai happamattomiksi kalsiumkarbonaatilla. Jos mehujen happamuus on alhainen, se lisää sitä, lisäämällä maitohappoa tai sitruunahappoa.

Seuraavat välineet ja laitteet tarvitaan analyysia varten.

Rypäleen puristemassan painon määrittämiseksi: dekantterilasin tilavuus 250 cm3, areometr (Ochslen paino, tiheysmittari) lämpömittarilla.

Happamittarin happamuuden määrittäminen (dekantterilasin tilavuus 20 cm3, sininen lipeä)