Viinin happamuuden määrittäminen

Viinin happamuuden määrittäminen.

Niin kauan kuin sokeri on seuraavan alkoholipitoisuuden perusta, happo muokkaa viinin aromia ja makua. Molempien tekijöiden on oltava suotuisassa suhteessa toisiinsa. Tällainen harmoninen suhde tapahtuu vain hyvinä vuosina ja vain rypäleiden ja omenoiden tapauksessa. Normaaleina vuosina sinun on autettava luontoa vähän. Siinä ei ole mitään syytettävää; jotka voivat vaikuttaa epäsuotuisiin ilmasto-olosuhteisiin, vallitsevat kanssamme, Keski-Euroopassa?

Vain erikoistunut laboratorio voi suorittaa tarkan analyysin mehun tai viinin happopitoisuudesta.

Tällainen perusteellinen tutkimus ei kuitenkaan ole välttämätöntä kotitekoiselle viinille. Viinin tai mehun kokonaishappoisuus määritetään happomittarilla.

Happamittari koostuu sylinterimäisestä lasiastiasta, jonka tilavuus on 20 ml asteikko- Lisäksi niitä tarvitaan: pullo sinilipeää (standardiliuos) ja pakkaus lakmuspapereita.

Mittaus suoritetaan seuraavasti: sinistä nestelipeää lisätään mehuun tai viiniin niin kauan, kunnes viini tai mehu neutraloi sen. Tarkoittaa, että hapon määrän on oltava sama kuin lipeän määrä. Neutralointi voidaan tunnistaa vaihtamalla väri keltaisesta (mehun tai viinin väri) vihreästä siniseen.

Tarkan arvon merkitsemiseksi, ensin lieriömäinen astia täytetään mehulla asteikon "0" korkeuteen asti, ja sitten lisätään tipoittain sinilipeää. Sinun on vielä ravistettava astia, sulkemalla reikä peukalolla, niin että molemmat nesteet sekoittuvat hyvin. Kun keltainen väri tummenee, lopulta muuttua kevätvihreäksi, vain pieni määrä lipeää voidaan lisätä, kunnes enemmän tai vähemmän, kun vaaleanvihreä muuttuu tummaksi. Missään olosuhteissa tämän ei pitäisi tapahtua, niin että mehu muuttuu siniseksi, tämä merkitsisi suotuisimman mittauspisteen ylittämistä.

Nyt voit lukea asteikon asteikolta, kuinka monta kuutiosenttimetriä lipeä lisättiin mehuun. Luettu määrä (esimerkiksi.. 7) on mehun happopitoisuus, määritetään grammoina litrassa (g / l).

Seuraavassa käsitellään rypälemehun painoa ja kokonaishappoa; molemmat näistä arvoista ovat olennainen perusta myöhemmälle viinin jalostukselle.

Hyvän mehun happamuuden tulisi olla 6-8 g / l.