Viinin korjaus "kuiva"

Viinin korjaus "kuiva".

Viinin korjaaminen tarkoittaa sokerin lisäämistä siihen, ja tiettyjen hedelmien kanssa myös happoa, tai happamuuden vähentäminen hedelmissä, joilla on korkea happamuus. Viinin korjaaminen, suurtuotannossa, on tiukasti määritelty lailla, ale my, viinin valmistus vain henkilökohtaiseen käyttöön, meidän ei tarvitse huolehtia niin paljon asetuksista. Viinien ja luonnonmehujen lisäksi, joita tuotetaan hyvinä vuosina ilman lisäaineita tai käsittelyjä (joka tapauksessa kyse on rypäleistä ja omenoista), viinien valmistamiseen on jonkinlainen perusresepti, niiden perusteella määritetään niiden laatu.

Tavallinen hedelmäviini juotavaksi, kutsutaan viinimehuksi, on vähintään 40 ° Ochsle. Kirjanpitoesimerkin mehu voidaan siten luokitella käytettäväksi tämän kriteerin mukaan. Tämäntyyppisille viineille ei ole vaatimuksia, paitsi yksi, sinun pitäisi juoda ne nopeasti. Se kestää korkeintaan ensi kevääseen saakka.

Tiedän omasta kokemuksestani, että viiniä ei tulisi asettaa alle 60 ° Ochsle. Vuonna 1982 Esimerkiksi omenat saivat 62 Ochsle-asteikolla.

Tällaisen viinin katsotaan olevan melko kevyt ja se on pienin arvo, jonka juomalla on oltava, jos hän selviää ensi kesänä. Tämä ei tietenkään ole välttämätön ehto; kotitekoista viiniä käytetään pääasiassa juomiseen, ei tätä, varastoida kellari jaloilla ja harvoilla tyypeillä. Edes suurimmalla vaivalla tuotteemme ei kuulu heille.

Korjattujen viinien kohdalla se on kuitenkin erilainen, joiden mehu rikastettiin lisäämällä sokeria viinilain mukaisesti. Perusreseptin mukaan keskikevyt pöytäviinit sisältävät enintään 80 ° Ochsle-asteikolla, ja jälkiruokaviinit enintään 120-130 °.

Siksi mehu, joka sisältää 45 ° Ochsleä, vaatii sokerin lisäämistä, jotta se voi tuottaa hyvää alkoholipitoista pöytäviiniä 10,6% (80° Ochslego = 10,6% alkoholia). Nesteen arvon nostaminen 1 ° Ochsle-asteikolla, se on rikastettava lisäyksellä 2,6 g sokeria litrassa. Joten halutun 80 ° arvon saavuttamiseksi Ochsle on lisättävä (80 – 45) = 35 ° Ochslego: 35 x 2,6 = 91 g / l. Ilmapallolle, jonka kapasiteetti on 50 litraa se olisi 4,55 kg.

Suorittamalla laskelmat, voit korjata kaikki hedelmämehut, tarkoitettu pöytäviinille, ja jälkiruoka.

Mutta tässä on pidettävä mielessä vielä yksi asia. Tavallisissa pöytäviinissä, joiden arvo on enintään noin. 90° Ochsle kokosokeria (riippuen hiivan rodusta ja niiden käymisvoimasta) siitä tehdään alkoholia (+ hiilidioksidi), ne käyvät siten kokonaan käymisen jälkeen, kuiva.

Jos rypälemehun paino on suurempi, loput sokerista jää käymättömiksi jälkiruokaviineihin, jota hiiva ei voi käsitellä. Valmiita jälkiruokaviiniä mitattaessa sokerimittarin osoitteet vaihtelevat välillä 10 ° - 20 ° Ochsle. Lisää tästä käymisen kuvauksessa. Tarkempia tietoja, Pöytä - ja jälkiruokaviinien valmistukseen liittyvät, Reseptit-osiossa. Alhaisten Ochsle-arvojen omaavien rypäleen puristemehujen rikastaminen tapahtuu pääasiassa pöytäviinillä, eli pome- ja rypälemehuissa, marjamehuista tulisi tehdä jälkiruokaviinejä. Jälkimmäisistä hedelmistä saatavilla kuivilla pöytäviinillä on liian pistävä maku.

Kuivaa kristallisokeria käytetään korjaamaan viini "kuivana" (ei rypäleen sokeria!) ja se liuotetaan kuumennettuun rypälemehuun. Vain silloin, kun kulhon pohjassa ei ole enää sokerikiteitä, liuos voidaan sekoittaa muun mehun kanssa.

Pome mehun tulisi painaa vähintään 55-60 ° Ochsle, jotta siitä voidaan tehdä kevyt, nuori viini. Jalompi pöytäviini (jotka vastaavat valittuja viinejä) tulisi asettaa arvoon 80 ° Ochsle, Tarkoitan tässä paitsi omena- tai päärynäviiniä, mutta myös valkoista rypäleen viiniä. Punainen rypäleen viini voi näyttää 90 ° Ochsle. Kaikki nämä viinit käyvät loppuun asti, ne ovat kuivia. Jälkiruokaviinit asetetaan päälle 100-120, ja jopa 130 ° Ochsle. Tämäntyyppiset viinit sisältävät enemmän tai vähemmän käsittelemätöntä sokeria, jäännös makeus. Hedelmämehun tiheyden lisääminen 1 ° Ochslella, sinun täytyy laskea 2,6 g sokeria litrassa.