Voltooiing van fermentatie en verduidelijking

Voltooiing van fermentatie en verduidelijking

Als de wijn niet meer werkt - het water in de buis stabiliseert en stopt met puffen - controleer dan het suikergehalte met een wijnmeter. Als het suikergehalte van de wijn meerdere opeenvolgende dagen niet daalt, middelen, dat het fermentatieproces is voltooid.

Gemiddeld worden er zwakkere wijnen geoogst 3 keer van boven sediment (na voltooide gisting), sterk 4 keer (smetten wine co 3-6 weken, afhankelijk van de slibafvoersnelheid), altijd herinneren aan het kortst mogelijke contact van wijn met lucht. Sterke wijn bij de laatste dressing, dessert kan worden geoxygeneerd.

De wijn moet altijd worden geproefd tijdens de eerste verzameling, want tijdens het gisten kunt u iets anders toevoegen, bijv.: suikersiroop, honing of sap van ander fruit. Hierdoor wordt de wijn lekkerder en in lijn met onze verwachtingen.

Als de wijn niet helder is, we kunnen wachten tot het zichzelf verduidelijkt - natuurlijk (het kan tot 10 maanden), of anders kunnen filters of klaringsmiddelen worden gebruikt. We kunnen gaas gebruiken om de wijn te filteren, canvas, flanel, speciale filters of sets voor zwaartekrachtfiltratie. Een van de klaringsmiddelen kan ook worden gebruikt:

 • Klarowin (bentoniet) - het is een effectief middel voor het klaren van wijnen en sappen. Wanneer gezwollen in water, vertoont het sterke absorptie-eigenschappen. De inhoud van een zak voor 10L wijn;
 • Kant-en-klaar - supersnel en supersterk, binair (K1 + L1), professionele voorzuiveringsapparaat voor aanpassingen. Perfect voor het zuiveren van puree en witte wijnen. Tijd van volledige opruiming 24 uur. De inhoud van een zak voor 25L wijn;

Instructie: wanneer de wijn of puree niet meer "werkt", decanteer ze van het sediment in een andere container. Meng de instellingen goed voordat u de bereiding toevoegt, voeg vervolgens de volledige inhoud van het K1-sachet toe
en meng alles ongeveer 30 seconden grondig. Voeg vervolgens de inhoud van sachet J1 toe en meng opnieuw. Op een rustige plek laten staan, het verduidelijkingsproces begint na een paar minuten, volledige opruiming tot 24 uur.

 • Actieve kool - tot troebelheid en muffe afdronk, gist of schimmel;
 • Ei-eiwit - 1e verdieping. voor 25-30 l wijn, gebroken in een kleine hoeveelheid wijn;
 • Silicium sol;
 • Vloeibare of poedervormige gelatine, b.v.: ENARTIS Goldenclar;
 • Meercomponentenmiddel - ENARTIS NEOCLAR - een verhelderend preparaat met een zeer breed werkingsspectrum, het verwijdert ook polyfenolen en eiwitten, verbetert de stabiliteit en organoleptische eigenschappen van wijn. Perfect voor het ophelderen van witte en rode wijnen. Bestaande uit ENARTIS NEOCLAR ze komen binnen: bentoniet + gelatine in poedervorm + eiwitpoeder + geactiveerde houtskool.
 • Meercomponentenmiddel - ENARTIS CLARIL SP - breedspectrum verhelderend middel, voor witte en rode wijnen. Samenstelling: bentoniet 50%, PVPP 20%, caseïnaat 15%, silica 15%. Spectrum van actie: verwijdert fenolen en polyfenolen, elimineert eiwitvertroebeling, verbetert de transparantie, elimineert de ingrediënten die verantwoordelijk zijn voor het "bruinen" van wijn, vermindert bitterheid en verbetert de organoleptische eigenschappen van wijn, verbetert de versheid.

Gevonden op google via:

 • wijn verduidelijking
 • voltooiing van de wijngisting
 • de wijn stopt met werken
 • hoe je een wijnfilter maakt
 • puree verduidelijking
 • de wijn stopte met werken wat te doen
 • huiswijngisting