Gistcake "van de jonge schoondochter” (Savarin)

Gistcake "van de jonge schoondochter” (Savarin)

Taart: 25 een dag bloem, 12 een dag boter of 'Palms”, 3 lol, 3 dag van suiker, 2 een dag van gist, een half glas melk, snufje zout
Siroop: een halve kop rum, 15 dag van suiker, glas water

Pureer de gist met een beetje suiker, giet lauwe melk, voeg wat bloem toe en laat rijzen. Klop de eieren met suiker wit, voeg de gezeefde bloem toe, zuurdeeg en een snufje zout. Kneed het deeg, totdat het loskomt van de handen en er bellen verschijnen in de doorsnede. Giet aan het einde van het kneden 10 dag van gesmolten en geklaard vet. Zet apart om te rijzen. Onderbreek het rijsproces door het deeg kort te kneden, doe ze dan in een ingevette en met bloem bestoven ringvorm, vul het halverwege en laat het op een warme plaats staan. Als het deeg weer rijst, zet de vorm in de voorverwarmde oven en bak ca.. 35 min. Haal de gebakken en licht afgekoelde cake uit de vorm en laat deze direct na het uitnemen weken in siroop met rum.