Hongaarse paprikash vissoep

Hongaarse paprikash vissoep

50 een dag van kleine vissen (kakkerlak, idylles, okonki), 1 karp (OK. 1 kg), 1 snoek of snoekbaars (OK. 1 kg), 2 grote uien, zout, een volle theelepel Hongaarse peperpoeder

Op de bodem van een dikke geëmailleerde pot, die vrij lang zou moeten zijn, leg een laag schoongemaakte en gewassen vis en een karperhoofd; giet ook visbloed. Verspreid hierover de ui in dunne plakjes gesneden, gevolgd door een middelgrote ring van gezuiverde karpers. Leg de uienlaag er weer op en de snoekbaars of snoekbellen erop. Giet alles over met koud water, zodat de vissen bedekt zijn, zet de pan op het vuur en als de inhoud kookt, verminder de vlam, voeg peper en zout toe. koken 1 Bij. op zeer laag vuur, zodat de vloeistof alleen maar "knippert".”. Wanneer zich een "schapenvacht" vormt op het oppervlak”, de soep is klaar. Dit voer mag in geen geval gemengd worden.

Het wordt in dezelfde pot op tafel geserveerd, waarin ze kookte. Gebruik een schuimspaan om grote stukken vis voorzichtig op te pakken, zet op borden en giet de aromatische vloeistof.

 

Georgische charczo-soep

50 een dag van vet rundvlees, 1 1/2 glazen gepelde walnoten, lepel maïsmeel, een peul hete peper ’, de zogenoemde. czushki. 3-4 teentjes knoflook, azijn, peterselie, zout

Was het vlees, in kleine stukjes snijden, giet koud water in een pan (OK. 2 ik) en laat sudderen 2 Bij. Haal de noten door de keukenmachine, door een hoed toe te voegen, knoflook en zout. Voeg aan de resulterende massa bloem toe, verspreid met een paar eetlepels bouillon, OK. 2 eetlepels wijnazijn of pikante tomatensaus en gehakte peterselieblaadjes. Mengen, toevoegen aan soep en samen koken 10 min.