Huiswijn met jam

Huiswijn met jam

Zelfgemaakte wijn met jam, compotes en andere conserven.

In onze hobby thuis - niets hoeft ons te beperken!

Er is een mogelijkheid om de zolder opnieuw in te richten, ongewenste storingen op zelfgemaakte fruitwijn. Hiervoor moet u een suikermeter hebben (wijn meter) die nodig is om het suikerniveau te controleren, en je moet alle overgebleven wijnuitrusting hebben: ballon / cementeren container, plug, fermentatie buis, trek buis.

Voordat u verder gaat, moet zorgvuldig worden gecontroleerd, zullen onze conserven geschikt zijn voor verwerking. Je moet kijken of ze niet kapot zijn en of ze lekker ruiken. Gebruik geen conserven die tekenen van bederf vertonen, het kan onze gezondheid aantasten en tot een verslechtering van de hele wijnomgeving leiden.

Zelfgemaakte fruitconserven (storingen, compotes) ze bevatten meestal een grote hoeveelheid suikers. De basisstap bij het voorbereiden van de instellingen is het mengen van de jam in warm water, zodat na afkoeling het suikerniveau op de suikermeter niet zou overschrijden 22-23 Blg (Ballingi, 22-23g suiker per 100 g wijnstand). Als we de instellingen al hebben voorbereid, giet het alsjeblieft over (na afkoeling) in de fermentor en zacht aanzuren door citroenzuur toe te voegen of bij voorkeur door hele citroenen toe te voegen. Het is moeilijk om de verhoudingen van tevoren eenduidig ​​te definiëren, omdat elke instelling op de producten anders zal zijn (verschillende conserven hebben een verschillend suikergehalte, sommige zijn zoeter, andere zijn misschien zuur), u kunt echter accepteren, dat in het geval van zoete conserven het voldoende zou moeten zijn 1 citroen op 10 liter instelling. Het is noodzakelijk om voedingsoplossing en gist toe te voegen aan dergelijke voorbereide instellingen. Bij het kiezen van een voedingsoplossing, Opgemerkt moet worden dat het een voedingsbodem is met vitamines, mogelijk van hoge kwaliteit, b.v.: ENARTIS Special of ENARTIS Supervit medium, bij het kiezen van gist - het is het beste om wijngist actief te kopen met sterke wijnen, bijv.: EzFerm, als alternatief kan gist worden gebruikt voor rode wijnen: RedFruit of voor witte wijnen: AromaWhite. De fermentatietijd mag niet langer zijn dan 14-21 dagen.

Als de wijn het goed doet, we kunnen met tussenpozen meer potten met jam aan de fermentor toevoegen 2-3 dag. Als u meer jam toevoegt, meng ze dan altijd eerst met een beetje water (we hoeven ons hier niet aan de regel te houden 22-23 Blb).

U kunt SpiritFerm TURBO Fruitgist ook gebruiken om wijn uit jam te fermenteren. Dit zijn gisten
distilleerderijen bedoeld voor fruitinstellingen, 1 het sachet zou moeten duren 25-50 liter
zo'n instelling op jam. Houd er rekening mee dat, dat met behulp van TURBO Fruitgist, dat is niet nodig
toevoegen aan de voedingsoplossing. Gistingstijd tot 7 dagen, tot 18%.

Na ongeveer 14 dagen nadat de laatste batch jam aan de vergister was toegevoegd, we kunnen overgaan tot de eerste schenken van onze jamwijn boven het bezinksel in een schone container. De rest van de procedure is hetzelfde, zoals bij elke andere fruitwijn.

Gevonden op google via:

  • wijn met jam
  • wino z zemu
  • ingeblikte wijn
  • hoe je van jam wijn maakt
  • fruitwijn
  • wijnrecept met jam
  • hoe je wijn maakt van jam