Welke alcohol voor de tinctuur

Welke alcohol voor de tinctuur

Een van de basisingrediënten van elke tinctuur, een ingrediënt zonder welke geen tinctuur kan worden gemaakt - is alcohol.

Bewaargeest - is de basisgrondstof voor het maken van tincturen, voor iedereen toegankelijk. Winkelgeest wordt met potentie verkocht 95%. Hier moet je je aan herinneren, die pure geest mag niet worden gebruikt om de tinctuur te bereiden 95%. Niet omdat de tinctuur te sterk zal zijn, maar het houdt verband met de smaakextractie van de ingrediënten die worden gebruikt om de tinctuur te bereiden. Aroma-extractie is, met andere woorden, het "extraheren" van aroma's uit de ingrediënten die we willen om een ​​tinctuur te maken. alcohol 95% het laat geen volledige extractie van het fruit toe en bewaart het fruit gewoon in de wereld. De alcohol die wordt gebruikt om de tinctuur te bereiden, mag niet sterker zijn dan 70%, 70% dit is de bovengrens die niet mag worden overschreden. Een tinctuur die uit dergelijke alcohol is bereid, heeft altijd een intensere kleur en een rijker aroma.

Hoe u alcohol voor tinctuur kunt krijgen 70%

De gemakkelijkste manier is om een ​​alcoholmeter te hebben. Wij meten de inhoud % pure alcohol en voeg dan langzaam water toe. Na elk deel van het toegevoegde water, we mixen alles, gereserveerd voor 10-20 minuten en meet met de wijzer. We herhalen de procedure totdat het optimale vermogen is verkregen, b.v.: 65-70%. We moeten weten wanneer we alcohol ‘verontrusten’, dat elke indicator een specifieke temperatuur heeft van de vloeistof waarvoor hij is geschaald. Als de temperatuur van onze alcohol anders is, maar we zweven nog steeds rond kamertemperatuur, Houd er rekening mee dat het verschil kan zijn 1-2%.

Een andere manier is om de ontwikkelde tafels te gebruiken om de geest te mengen. De aanname is, dat we winkelgeest met kracht mengen 95%:

736ml geest 95% + 291ml water = oplossing van ca. 70%

631ml geest 95% + 400ml water = oplossing van ca. 60%

 

Een ander type alcohol waaruit we een tinctuur kunnen bereiden zijn verschillende soorten huisdistillaten (uiteraard in landen waar de productie van distillaten legaal is). Meer over de soorten distillaten in het artikel: Wat een distillaat voor een tinctuur. Distillaten kunnen verschillende sterktes hebben, dus zoals het geval is met winkelgeest, je moet ze verdunnen tot de onderstaande sterkte 70%. Het voordeel van thuisdestillaten is hun prijs. Het is veel goedkoper om thuis een distillaat te maken dan een sterke drank, en de kwaliteit van het zelfgemaakte distillaat is vaak veel beter dan die van de alcohol in de winkel.

 

De laatste alcohol die je tegenkomt bij het maken van tincturen is bier. Gewoon zo, ons winkelbier is een ingrediënt van vele heerlijke, zelfs de iconische tincturen. Een uitstekend voorbeeld van zo'n tinctuur is Porterówka - bereid op donker Porter-bier, Andere veelgebruikte bieren zijn strontiums en lagers.

Dit artikel is gevonden op Google Zoeken, inclusief. door middel van de volgende sleutelzinnen:

  • alcohol voor tinctuur
  • geest voor tinctuur
  • alcohol 70% hoe
  • recept voor whisky gemaakt van alcohol
  • alcohol gieten
  • zelfgemaakte tincturen
  • welke geest voor tincturen
  • welke geest voor de tinctuur?
  • hoe je geest kunt krijgen 70%
  • geest in tincturen