Fermentatie en selectie van gist

Fermentatie en selectie van gist

Voor de voorbereide setting (vruchtvlees of vruchtensap + de eerste portie suikersiroop) bij temp. beginnen 18 ​ 200C, voeg de voedingsoplossing toe in een hoeveelheid van 3-5g per 10L, door principe, dat hoe meer de most verdund is, hoe meer medium. Medium, het belangrijkste ingrediënt is diammoniumfosfaat, het is noodzakelijk voor de juiste vermenigvuldiging van gist en het juiste verloop van de fermentatie. De volgende soorten afdrukmateriaal zijn beschikbaar:

 • Basismedium - minerale voedingsoplossing, het belangrijkste ingrediënt is diammoniumfosfaat, het wordt aan de most toegevoegd in een hoeveelheid van 3-5 g per 10L aanpassing.
 • Voedingsmedium met vitamine B1, b.v.: ENARTIS NUTRIFERM TOEZICHT - bevat naast diammoniumfosfaat de toevoeging van vitamine B1, en dextrines die stoffen binden die giftig zijn voor gist, het wordt toegevoegd in een hoeveelheid van 5 g per 10 liter aanpassing. Vitamine B1 stimuleert de groei van gist en is een krachtige activator van fermentatie. 15g / 50l medium ENRTIS NUTRIFERM TOEZICHT levert 30 mg / 50l Vit.B1 aan de instelling - de maximale dosis voor de EU.
 • KOMBI-medium, b.v.: ENARTIS NUTRIFERM SPECIAAL - bevat naast diammoniumfosfaat en vitamine B1, gistcelwandpreparaten, die fermentatieremmende stoffen kunnen absorberen, inclusief vetzuren. Het wordt toegevoegd in een hoeveelheid van 3 g per 10 liter. Het wordt meestal gebruikt voor fruit dat moeilijk te fermenteren is (bijv.: appels, peren etc.), sterk verdunde most, honing en wijn begint opnieuw (daarna de gisting hervatten, alsof de wijn te snel stopt met werken).
 • ENARTIS NUTRIFERM START meercomponenten voedingsoplossing - multi-component voedingsmedium van een nieuw type - energie, bereid om zeer snel alcoholische gisting op gang te brengen, aanbevolen als de gisting is gestopt, bevat vit.B1, dosering 20 g per 60 Doen 100 liter instelling, 20g per 50 liter bij gestopte gisting
 • ENARTIS NUTRIFERM AROM - het meest geavanceerde medium op de markt - bestaande uit vitamines en speciaal geselecteerde gistcellen z hoog aminozuurgehalte. Vrije aminozuren zijn de belangrijkste stof, zijn voorlopers voor het synthetiseren van de belangrijkste stoffen die ontstaan ​​bij het fermentatieproces / alcoholen, Estry, aldehyde, glycerol, enz./, die bijdragen aan de aromatische intensiteit en complexiteit van de wijnen. Om het meeste uit de voedingsoplossing te halen NUTIFERM AROM we raden aan om Challenege AromaWhite of Challenge RedFruit gist te gebruiken, die het grootste metabolische vermogen hebben om vrije aminozuren om te zetten in aromatische stoffen.

De volgende stap is het toevoegen van kostbare wijngist, die onmiddellijk na het voorbereiden van de instelling moet worden gegoten. Door wijngist toe te voegen, wordt de ongecontroleerde gisting verminderd, veroorzaakt door wilde gist, leven op het oppervlak van de vrucht.

Wilde gist behoort tot de groep van slecht fermenterende gisten, gekenmerkt door een lage resistentie tegen alcohol - voor de meesten van hen is de bovengrens van resistentie 4% alcoholvolume. Omdat we niet kunnen bepalen welke soort er op ons fruit groeit, dan kunnen we het eindeffect van fermentatie op wilde gist niet bepalen. Af en toe kan er een spanning optreden, die de suiker in de most volledig kan fermenteren, maar in de regel zijn de wijnen zwak in zowel smaak als alcoholpercentage (6-9%) - tegelijkertijd onstabiel en blootgesteld aan ziekten, niet geschikt voor langere opslag.

Een ernstige bedreiging van fermentatie op wilde gist is ook de overmatige productie van azijnzuur en zijn esters door talrijke wilde gisten Apiculatus. Daarom raden we altijd aan om edelwijngist te gebruiken, die geschikt is voor het type en de kleur van de set en voor de fermentatieomstandigheden, bijv.: temperatuur-.

Als we gebruik maken van traditionele wijngist, verkrijgbaar in droge of vloeibare vorm, we moeten ons voorbereiden
van hen moedergist (zo wordt de weg bepaald, vermenigvuldiging van gist voordat ze aan de batch worden toegevoegd). Bereid de gistmoeder voor 2-3 dagen voor het plaatsen, volgens het recept, die op elk pakje gist te vinden is. Houd er rekening mee dat, dat de gist zich goed moet vermenigvuldigen, bewaar ze op een warme plaats
(met een constante temperatuur van ongeveer 260C - 300C) totdat er overvloedig schuim is gevormd. We selecteren gist afhankelijk van het fruit en de kleur van de wijn en de geplande sterkte. De methode voor het selecteren van gist wordt weergegeven in tabel nr. 2.

Wij kunnen ook solliciteren Actieve wijngist, die geen voorafgaande voorbereiding vereisen. Ze worden geactiveerd na het gieten van 150-200 ml gekookt water met een temperatuur van. OK. 300C (of op een andere temperatuur aangegeven op de gistbijsluiter). Na het mengen en 20-30 minuten wachten., De op deze manier bereide gistmoeder wordt in de setting gegoten. Het type actieve gist wordt gekozen afhankelijk van de fermentatiemethode en het type zetting:

 • ENARTIS Ferm EzFerm - stam geselecteerd vanwege zijn uitzonderlijke sterkte - hervat effectief de gestopte gisting, zelfs onder zeer moeilijke omstandigheden (met de juiste procedure). Stelt u in staat om over te komen 18% alcohol. Ook aanbevolen voor zware aanpassingen.
 • ENARTIS Ferm AromaWhite - vooral aanbevolen voor de productie van frisse en fruitige witte wijnen en roséwijnen met een intens fruitig karakter. Neutraal van geur en smaak, laat u toe om een ​​vol boeket fruit in wijn te krijgen.
 • ENARTIS Ferm Rood Fruit – gewijd aan de productie van frisse en fruitige rode wijnen, en kwaliteitswijnen zoals: Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz, enz. Introduceert malolactische gisting, het wordt gekenmerkt door een lage schuimvorming en een hoge glycerolproductie. Het versterkt de rode kleur en het boeket wijn.
 • ENARTIS Ferm SC - universele wijngist, gewijd aan witte en roséwijnen. Ze behouden het aroma van het fruit dat in de wijn wordt gebruikt, het eindresultaat is rond en vol van smaak.
 • ENARTIS Ferm EsPerlage - gewijd aan de productie van frisse en intens fruitige witte wijnen, rosé en mousserende wijnen. Ze worden gekenmerkt door een hoge glycerolproductie en een lage zuurgraad.
 • Oenoferm Riesling - laag alcoholische gist, gewijd aan lichte en fruitige Riesling-wijnen.
 • Oenoferm PinoType - gewijd aan licht, frisse en fruitige rose en rode wijnen, gewijd aan PinotNoir-soorten, PinotBlanc, PinotGris, Chardonnay, win typu Bourgondië.

Houd er rekening mee dat, dat het temperatuurverschil tussen de moedergist, en het setpoint was niet groter dan 80C.

 

Gevonden op google via:

 • hoe je appelwijn maakt
 • hoe je aalbessenwijn maakt
 • wijn gist
 • gist tot wijn
 • hoe je wijngist maakt
 • hoe je wijn kunt laten genezen
 • wijn gist Warschau