Huiswijn gemaakt van krenten

Huiswijn gemaakt van krenten

Zelfgemaakte bessenwijn.

Krenten zijn van groot voedingsbelang, zijn een uitstekende bron van veel vitamines: EEN, B1, B2, ik C, bevatten organische zuren, garbniki, vezel, ijzerverbindingen, calcium en sporenelementen.

Het moet worden vermeld, die zwarte bes heeft meer vitamines en sporenelementen dan witte en rode aalbessen. De periode van vruchtlichamen en oogsten (afhankelijk van het type) valt van juli tot

einde van augustus. Witte en rode aalbessen zijn een heel gemakkelijk en gracieus materiaal voor huiswijnen, Ze worden aanbevolen voor mensen die hun avontuur beginnen met huiswijn.

Aalbessen geven het sap gemakkelijk op, fermenteren gemakkelijk en vaak zelfhelderend snel. Bes is geen dure vrucht, het is gemakkelijk te kweken en kan worden gebruikt voor droge en zoete wijnen, enkel fruit of combineer met ander fruit, het verkrijgen van multi-fruitwijnen. Fruit kiezen om uw wijn te bereiden, let op dat ze volledig rijp en niet te zuur zijn.

Denk er bij het zetten van de wijn aan de most niet te veel te verdunnen (voeg niet te veel water toe aan het fruit), want de resulterende wijn zal een vage smaak hebben (te weinig extract, er is sprake van een "lege" wijn) en zal vatbaar zijn voor ziekten. De bovengrens van verdunning is 2 liter water (water + suiker) Aan 1 kg fruit - deze limiet mag niet worden overschreden. In het geval van zeer zure aalbessen kunnen we een gemengde wijn bereiden door deze aan de aalbessen toe te voegen: appels, agrest, frambozen of een ander fruit dat in je opkomt.

Bessenwijn recepten, instellingen voor een ballon van 15 l:

Lichte huiswijn 12%:

 • fruit 4,5 kg
 • water 5,5 l
 • suiker 1,8 kg

Huiswijn sterker 18%:

 • fruit 5 kg
 • water 5l
 • suiker 3kg

Gemengde bessenwijn 16-17%:

 • rode bes 5 kg
 • zwarte bes 1 kg
 • water 5l
 • suiker 3kg

Gemengde bessenwijn, sterk (16-17%):

 • bes moet 3l
 • kruisbes moet 1,5 l
 • appel moet 1,5 l
 • aardbei most 0,5l
 • water 3,5 l
 • suiker 2kg

Bij het kiezen van gist voor krentenwijn raden wij Italiaanse actieve gist aan: ENARTIS Ferm AromaWhite of ENARTIS Ferm RedFruit en ENARTIS START of SUPERIT medium.

Wat betreft zwarte bessen, voor wijnmakers zijn ze een veel wenselijker ingrediënt van huiswijnen. Zwarte bessen hebben veel meer extract, donkere kleurstof en vitamines. Vanwege zijn aroma, Zwarte bessen worden minder vaak gebruikt om lichte enkelvruchtwijnen te maken. Ze worden eerder gebruikt voor zware, dessertwijnen, bedoeld voor langdurige opslag (2-3 patch) of als coupagewijnen (mengen met andere wijnen, om de kleur te versterken, smaak en geur van "zwakkere" wijn, is meestal van toepassing 0,5 tot 1 liter zwarte bessenwijn voor 20 liter andere dessertwijn).

Gevonden op google via:

 • bessenwijn
 • zwarte bessenwijn
 • rode bessenwijn
 • rode bessenwijn
 • Hoe bessenwijn te maken
 • bessenwijn
 • recept voor rode aalbessenwijn