Pas op voor overmatig alcoholgebruik

Pas op voor overmatig alcoholgebruik

Pas op voor overmatig alcoholgebruik. Niet genoeg, dat alcohol schadelijk is, we zien er nog steeds stom uit!

Voor sommige mensen veroorzaakt witte wijn altijd brandend maagzuur en maagirritatie, anderen van ons reageren met een versnelde hartslag op rode wijn. Soms worden deze reacties alleen uitgelokt door bepaalde rode of witte wijnen - zelfs na het drinken van slechts één glas.

Te veel of te snel drinken is een probleem, de klieren stoppen met het produceren van maagzuur, en eten, in de maag, blijft onverteerd. Er is een gevoel van volheid en vermoeidheid, terwijl alcohol wordt opgenomen door de maag en darmen, het gaat in de bloedbaan en dus naar de lever, als de lever de toegevoerde hoeveelheid alcohol niet snel genoeg kan afbreken, het blijft in het bloed. Omdat het heel goed oplost in water, het kan onmiddellijk in weefsels doordringen, met een negatief effect op het zenuwstelsel. Het remt de afscheiding van enzymen, die het waterbeheer regelen, eiwit en elektrolytlichaam. Als gevolg hiervan leidt overmatig alcoholgebruik vaak tot verminderde bloedsomloop en misselijkheid.

Alcoholgebruik stopt, tenminste, voor een tijdje, in de maag. Hij zal er amper komen, begint de productie van maagzuur te stimuleren, die vetten en eiwitten afbreken, wat de spijsvertering mogelijk maakt. Omdat in een gezonde maag de zuurgraad van maagsap vergelijkbaar is met die van wijn (pH-waarde tussen 2,8 een 4), het verstoort de spijsvertering niet, het stimuleert ze eerder. Maar van 45 Het zuurgehalte in maagsappen neemt langzaam af na de leeftijd van 18 jaar, daarom lijden veel ouderen aan bloedarmoede. De wijn helpt dan om het juiste zuurniveau in de maag te herstellen. Mensen met maagneurose of duodenale aandoeningen moeten echter voorzichtig zijn met wijn - in ieder geval witte wijn. Door zijn hoge zuurgraad kan het de slijmvliezen irriteren en brandend maagzuur en maagpijn veroorzaken.

Is het mogelijk om allergisch te zijn voor wijn?

Aan de andere kant zijn allergieën voor wijn en zijn individuele ingrediënten uiterst zeldzaam. Uitslag of astma zijn zeldzaam, en braken is geen allergische reactie, maar het simpele effect van het drinken van teveel wijn. Ze behoren tot de meest voorkomende gevolgen van een kater. Als gevolg van braken raakt de maag niet alleen vast voedsel kwijt, maar ook maagzuren. Daarom is hij enorm opgelucht nadat hij hem een ​​portie van het zuur heeft gegeven. Alleen maar, daarom is het katerontbijt van zure rolmops of ingelegde komkommers een legende geworden. Snelheid, hoe het lichaam alcohol afbreekt, Het hangt van veel factoren af, onder andere uit de inhoud van de maag. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan vetten en eiwitten vertragen de opname van alcohol. Kaas en melk worden het meest effectief beschermd tegen bedwelming. Kruidig ​​voedsel vertraagt ​​ook de penetratie van alcohol door de wanden van de maag en darmen. Menstruatie op een volle maag, waarin de alcohol uit een glas wijn in het bloed terechtkomt, kan een tot twee uur duren. Als de maag leeg is - ong. 40 minuten.

De wijn bevat veel calorieën

Alcohol levert er de meeste calorieën in. Regelmatig wijn drinken kan voorkomen, dragen dus aanzienlijk bij aan overgewicht, en zelfs zwaarlijvigheid. Wijnconsumptie betekent echter niet noodzakelijkerwijs gewichtstoename. Bijv, een man met een normaal gewicht of ondergewicht hoeft geen kilo's aan te komen, terwijl in mensen, die al overgewicht hebben, wijn verhoogt het - aceetaldehyde remt op een bepaalde manier de afbraak van vet in de weefsels. Dit geldt echter voor alcohol in het algemeen, en niet alleen wijn. De wijn stimuleert ook de eetlust en zorgt ervoor dat je meer eet. In totaal, dus de toename of afname van het gewicht hangt ervan af, de stofwisseling van de drinker.

Het verlies van water en zout uit het lichaam als gevolg van verdamping en zweten moet worden opgevangen door veel te drinken. U mag echter niet puur drinken, stromend water of mineraalwater. Thee en warme soepen zijn beter, Aan de andere kant helpen snoepjes om de verlaagde bloedsuikerspiegel in evenwicht te brengen. Het is geen toeval dat cola en zoute sticks favoriete remedies zijn voor een snelle regeneratie na misselijkheid en braken. Een stuk rauwe gember kan ook de kokhalsreflex remmen en de maag kalmeren. Het gebeurt, dat een goed effect is om hoofdpijn en misselijkheid te verlichten met een ander glas wijn of wodka, het is echter gevaarlijk - alcohol bestrijden met alcohol is de eerste stap naar verslaving.

Alcohol veroorzaakt gewichtstoename

Hieronder staat de energiewaarde van één fles (0,75 l) en een glas (0,2 l) fout, afhankelijk van het alcoholgehalte:

8vol.% ……… .325kcal / 87kcal
9vol.% ……… .366kcal / 98kcal
10vol.% …… ..413kcal / 110kcal
11vol.% ……. 450kcal / 120kcal
12vol.% ……. 498kcal / 133kcal
13vol.% …… ..535kcal / 143kcal
14vol.% ……. 578kcal / 154kcal
15vol.% …… ..620kcal / 165kcal

Voor huiswijn kunnen deze tarieven veel hoger zijn!

Gevonden op Google via zinnen:

  • maagneurose en alcohol
  • maagneurose alcohol
  • Wordt u dik van maagneurose?
  • hoe zit het met een allergie voor maagzuurdampen
  • maagneurose alcohol
  • maagneurose
  • maagneurose en alcohol
  • alcoholneurose
  • gastro-intestinale neurose en alcoholisme
  • zure alcohol drinken