Mash-inenting - een cruciaal moment in de alcoholproductie

Mash-inenting - een cruciaal moment in de alcoholproductie

Vaccineren of, professioneler gesproken, puree inenting, lijkt een triviaal proces, maar het heeft een aantal ernstige valkuilen - één fout is genoeg, dat de hele partij potentieel lekkere alcohol in het afvalwater belandt.

De eenvoudigste variant

In de eenvoudigste variant zijn slechts drie ingrediënten nodig: gist moeder (daarover, hoe is het voorbereid, informeert de fabrikant op de gistverpakking, od razu warto wspomnieć że gorzelniane drożdże gorzelnicze nie wymagają przygotowywania matki drożdżowej ani nie są uwadniane), water en suiker.

W domowym wyrobie alkoholi często trzeba najpierw odpowiedzieć sobie na podstawowe pytanie: of het water voor de instelling moet worden gekookt. En hier komt een serieus probleem, omdat er geen juist antwoord op deze vraag is. Enerzijds moet het water goed worden gekookt, omdat hierdoor bacteriën en de sporen van velen van hen afsterven, ook de schimmelsporen of hun levende cellen die van nature in de omgeving aanwezig zijn, worden gedood, dus de hele installatie wordt veiliger. Er is echter ook de andere kant van de medaille: de oplosbaarheid van zuurstof in water neemt af met toenemende temperatuur, dus op honderd graden is het praktisch verdwenen. Toegegeven, fermentatie zelf is een anaëroob proces, maar honderden zuurstofprocessen vinden tegelijkertijd plaats in het vat, dus zet het op gekookt water, het zal kunstmatig moeten worden geventileerd, wat soms technisch moeilijk te doen is. Om een ​​biocide werking te bereiken zonder kokend water, je kunt kaliummetabisulfiet aan de zetting toevoegen.

Er zijn ook problemen met suiker. Eerste, basis ding, deze plek. Elke kilo suiker verhoogt het instelvolume met ca. 0,6 liter. Dit is eigenlijk geen probleem, je hoeft er alleen maar aan te denken.

 

Het tweede dat met suiker te maken heeft, is de oplosbaarheid ervan. Suiker lost natuurlijk gemakkelijk op in de hoeveelheden die worden gebruikt om alcohol te produceren, maar sinds kort is de meeste suiker die te koop is tweederangssuiker, wat betekent, dat de verpakking ook een grote hoeveelheid vuil bevat. Deze kunnen op hun beurt de smaak van de alcohol nadelig beïnvloeden, maar ze kunnen ook een broedplaats of habitat voor bacteriën worden, die niet in de setting mogen zijn. Hetzelfde zal gebeuren met onopgeloste suikerkristallen, dus wees voorzichtig, zodat ze niet verschijnen. In de praktijk worden instellingen vaak niet gemaakt van water en suiker, maar van water en siroop, het vereist natuurlijk een paar extra berekeningen - u moet altijd rekening houden met de capaciteit van het vat en het uiteindelijke gehalte van de verkregen alcohol.

Iets toe te voegen

Dit zou het doel moeten zijn, om uw instellingen zo eenvoudig mogelijk te houden. Dus als je nog wat extra stoffen wilt toevoegen, dan kunt u meestal overwegen om hun stockoplossing of suikervervangende siroop toe te voegen. Daar gaat het gewoon over, dat de kansen op deze manier kleiner zijn, dat je alle instellingen verspilt in geval van een fout - voor hetzelfde doel wordt gistmoeder als laatste ingrediënt toegevoegd - de bereiding vereist veel tijd en aandacht, omdat, voordat u het toevoegt, u moet meerdere keren controleren, dat alles in orde is. Anders zou er veel hard werk verloren kunnen gaan.

Wiskundige complicaties

Houd hier rekening mee bij het ontwerpen van de instelling, dat een grote hoeveelheid suiker zich vertaalt in een verhoogde hoeveelheid alcohol, maar aan de andere kant, hoge suikerconcentraties remmen het werk van gist. Dus als je een sterke drank wilt, u moet er rekening mee houden dat u suiker in porties moet toevoegen, om de vergoeding niet te overschrijden 200-300 gram per liter instelling. Wanneer moet u suiker toevoegen?? Dit is het moeilijkste - als de gist alles opgebruikt en geen nieuwe batch krijgt, zij zullen sterven (nawet gorzelniane drożdże turbo). Als de tweede dosis de gisttolerantie overschrijdt, ze verliezen hun fermentatiekracht en het hele proces wordt gedesynchroniseerd, dus je verliest er de controle over. Het is natuurlijk allemaal een kwestie van ervaring en verschillende oplossingen proberen, daarom ontvang je van mij geen kant-en-klaar recept.

Gevonden op Google via zinnen:

  • koude vinger-distilleerder hoe vaak te distilleren
  • Distillatie van Hongaarse pruimen
  • het water voor de puree moet worden gekookt?