Recept voor cider

Recept voor cider

Appels zijn de basisgrondstof voor de productie van fruitwijnen. In tegenstelling tot appelwijnen, cider is een lichte wijndrank, meestal gemaakt zonder toevoeging van suiker en water, en gefermenteerd met wilde gist. Het is perfect voor warme dagen omdat het een verfrissend drankje is , gekoeld op temperatuur geserveerd 6-80C. Het is niet alleen geschikt voor een langere rijping, je zou het moeten drinken 6 maanden en bewaar in een koele ruimte - bij voorkeur in een koele en donkere kelder.

Het is het beste om aromatische appelsoorten te kiezen voor de productie van cider, bijv.. Renety of Antonówki. De vrucht moet rijp maar gezond zijn / ze mogen niet rot zijn en mogen niet worden gepeld, omdat de schil geurstoffen bevat, kleurstoffen, tannines die de kleur en smaak van cider positief beïnvloeden. Rijp, herfstappelen hebben gemiddeld ca. 11-12% suiker en genoeg zuur om een ​​drankje te krijgen met zelfs 10% alcohol. Tegelijkertijd zal zo'n drankje volledig natuurlijk zijn, vergelijkbaar van karakter met druivenwijn.

appeltaart, wordt al heel lang in ons land geproduceerd niet alleen vanwege de beschikbaarheid van fruit, maar ook een ongecompliceerd productieproces zonder het gebruik van kostbare gist of voedingsoplossing. Er zijn natuurlijk veel verschillende recepten, maar het basiskenmerk van een goede cider is het gehalte aan koolzuuranhydride, d.w.z.. hoe meer van dit gas, hoe beter de drank. Daarom moet de fermentatie bij verschillende temperaturen worden uitgevoerd. Plet de appels, altijd met roestvrijstalen messen, we verpletteren en onderwerpen aan turbulente gisting in een kamer met een temperatuur 20-250C. Pers het fruit na twee of drie dagen uit en giet het sap terug in de ballon. Nadat de turbulente gisting is voltooid, je moet de appeltaart van het bezinksel naar het andere gieten , een kleinere ballon en verplaats deze naar een koele kamer met een temperatuur 8 Doen 100C , waar de fermentatie langzaam stopt en dan helder wordt. Als de appeltaart helder wordt , het moet zo snel mogelijk weer in de flessen worden teruggetrokken, kurk goed, om gasverlies tot een minimum te beperken en op een koele plaats te bewaren tot consumptie. Als de appeltaart echter niet wil klaren, moet deze op lage temperatuur worden gefilterd en vervolgens worden gebotteld..

Een andere variant van de op appel gebaseerde wijndrank is cider, verkregen door fermentatie op edelgist: riesling, Tokaj of Aroma White met toevoeging van voedingsoplossing , suiker en water. Om ervoor te zorgen dat de cider lekker is, moet deze goed koolzuurhoudend zijn, verduidelijkt en gekoeld. De regels voor fermentatie en opslag zijn vergelijkbaar met die van cider.

Gevonden op google via:

  • appeltaart recept
  • recept voor cider
  • cider recept
  • hoe je een drinkcider maakt – youtube
  • Appelwijn
  • cider wijn recept
  • recept voor wijncider