Tannines - verrijkt het boeket wijn

Tannines - verrijkt het boeket wijn

Taniny są jeszcze stosunkowo mało znanym środkiem w produkcji i podnoszeniu walorów wina. Włoska firma ENARTIS przez wiele lat badała i studiowała wpływ egzotycznych garbników, over de afzonderlijke fasen van de wijnbereiding en welk effect dit zal hebben op het eindproduct.

Vele jaren van onderzoek hebben het bewezen, dat het gebruik van de juiste tannines in de juiste hoeveelheid, heeft een onmiskenbaar positief effect op wijn, corrigeert zijn onvolkomenheden, ondersteunt de extractie van natuurlijke tannines in de vrucht, vergemakkelijkt latere verduidelijking, stabiliseert de deeltjes die verantwoordelijk zijn voor de kleur van de wijn, ondersteunt de werking van antioxidanten, elimineert eiwitvertroebeling, verrijkt het boeket wijn.

Zodat we allemaal kunnen profiteren van deze prachtige effecten van tannines, we presenteren aan iedereen

Voor wijnmakers, de ENARTIS TANENOL-serie producten, die bestaat uit bereidingen van tannines verkregen uit druiven en rood fruit, en bereidingen van tannines afkomstig van eikenhout. Met een breed scala aan mogelijke composities kunt u bijna alle organoleptische en technologische vereisten oplossen.

Hoe u het juiste product en de juiste dosering voor onze wijn kiest?

Er is een eenvoudige methode om de gebruikte tannine organoleptisch te controleren en voorlopige proefproeven uit te voeren. Deze methode bestaat uit het oplossen van 1 g TANENOL in 100 ml zuiver water met daarin 13% alcohol. Na het oplossen hebben we een kant-en-klare oplossing die kan worden toegevoegd in de verhouding van 1 ml per 100 ml wijn (wat overeenkomt met de dosis 10 gram TANENOL per 100 liter wijn)

Wanneer te gebruiken?

TANENOL-producten kunnen aan het begin van het wijnproductieproces worden gebruikt, tijdens fruitmaceratie of fermentatie in de pulp. De minimale contacttijd met de wijn is
1 week, en het maximum is hoe langer hoe beter.

Beschikbare producten in het WinoHOBBY-aanbod:

  • TANENOL CLAR - granulaat - beschikbare volumes: 5g, 20g, 50g ik 1 kg
  • TANENOL FRUITAN - granulaat - beschikbare volumes: 5g, 20g ik 1 kg
  • TANENOL ROOD FRUIT - granulaat - beschikbare volumes: 5g, 20g i 1kg – polecane do użycia wraz z drożdżami ENARTIS Ferm Red Fruit

 

Gevonden op google via:

  • tannine wijn
  • zijn land
  • taniny wino
  • 1g land
  • aan welke wijnen tannine
  • taniny winarskie
  • wijntannines hoe toe te passen