We repareren suikerfouten - is het zelfs mogelijk?

We repareren suikerfouten - is het zelfs mogelijk?

Het gebruik van suiker bij de productie van alcohol thuis is gebruikelijk, maar soms lijkt het niet erg prettig, maneschijn nasmaak. Het verwijderen ervan is bijna nooit gemakkelijk en paradoxaal genoeg is het veel gemakkelijker om het uit de maneschijn te verwijderen dan b.v.. gemaakt van cider met toegevoegde suiker.

Een beetje theorie

Bimbrowy posmak i zapach jest efektem fermentacji prowadzonej na białym cukrze. De suiker in suiker gaat eigenlijk alleen over 97%, en de rest 3% het zijn verbeteraars, bleekmiddelen en antiklontermiddel, althans volgens de officiële gegevens van de suikerfabriek… Wat is er eigenlijk nog meer, moeilijk te raden, maar al in deze "minimumversie" kan er een probleem ontstaan. Al deze suikertoevoegingen zijn slechts één probleem - het andere is de suikerchemie. Witte suiker is sucrose, dwucukier, die door gist moeten worden afgebroken tot monosacchariden en pas daarna worden gebruikt bij de fermentatie. Het hele probleem is dit, dat vrijwel elk van deze stadia enkele bijproducten produceert. Er zijn er niet veel, en niet zo veel, zodat ze schadelijk worden voor de gezondheid, maar het is genoeg, om de smaak van meer delicate likeuren te bederven.

Nu, aangezien je het al weet, waar komt de vieze smaak vandaan, U kunt beginnen met het analyseren van manieren om het te verwijderen, de eenvoudigste lijkt filtratie of het gebruik van actieve kool te zijn, maar dit zijn niet de enige mogelijkheden

Filtratie en koolstof? Het is niet altijd een goed idee!

Actieve kool heeft dit grote voordeel, dat het een grote verscheidenheid aan stoffen kan vasthouden. Helaas kan dit voordeel een nadeel worden. Zolang je de voormaneschijn maar op deze manier zuivert, er zullen geen problemen zijn. Het product kan iets meer vervuild zijn dan gerectificeerde alcohol, dus er zal ook geen geur of smaak van maneschijn zijn. Na distillatie is zo'n drankje bijna niet te onderscheiden van gedistilleerde drank. helaas, als u maneschijntonen wilt verwijderen, bijvoorbeeld kant-en-klare cider, dat zullen we later zien, dat je er niet alleen een vleugje maneschijn van krijgt, maar ook veel aroma's en smaken, die de identiteit van de drank bepalen, omdat actieve kool helemaal niet selectief is.

Als het op filteren aankomt, is de beperkte effectiviteit hiervan voornamelijk te wijten, dat het de opgeloste verbindingen niet zal behouden, en dit is wat ze verantwoordelijk zijn voor de smaak en geur. Natuurlijk, die door een reeks filters gaan, bijv 1000, 200 ik 0 kan tot op zekere hoogte helpen, maar elke operatie, wat zal leiden tot het verwijderen van maneschijntonen, het zal ook enkele van de geprefereerde aromaten verwijderen.

Wat overblijft? Projecten!

Er zijn zulke smaken, die heel effectief de tonen van maneschijn in zelfs vrij sterke dranken doden. Knoflook is het meest effectief op dit gebied, maar ik schiet in de blinden, dat het niet bij uw smaakconcept past. Pruimen zijn een beetje erger, frambozen, kruiden en - misschien verrassend - suiker. Niets doodt ook de smaak, welke suiker, maar onthoud, dat als er nog gist in de drank zit, de toevoeging van suiker zal de gisting hervatten. Wat betreft de andere kruiden - ze kunnen natuurlijk niet in elke situatie worden gebruikt, maar als een vleugje maneschijn wordt gevoeld in de kersentinctuur, je kunt haar kauwen met een paar pruimen (gedroogd of vers, maar liever niet gerookt, Hierdoor, dat het de pest zou behandelen met cholera). Specerijen passen goed bij de cider. Dus zoals je kunt zien aan de hand van dit eenvoudige voorbeeld, niet elk recept gaat verloren, als u suiker gebruikt, zelfs als er iets mis gaat. Het ontwerpen van drankjes is helaas een hobbelige weg en leidt soms tot producten, op zijn zachtst gezegd, niet bemoedigend, maar zie - elk probleem kan worden opgelost. Ten slotte is het de moeite waard om nog een verhaal van een auteur van tincturen te citeren. Gevraagd erover, wat de nasmaak van maneschijn in alcohol te doden, hij antwoorde, bij voorkeur Mentos of Halls, en het hangt er allemaal van af, hoeveel te drinken. Zegen u!

Gevonden op Google via zinnen:

  • wat de maneschijn kruiden zodat het niet stinkt
  • hoe je van de smaak van maneschijn in suikerdestillaat afkomt
  • wat de puree moet kruiden voor distillatie
  • wat te doen in de suikermest om niet te stinken
  • wat toe te voegen aan de puree om de smaak te verbeteren
  • wat toe te voegen aan de maneschijn zodat het niet stinkt
  • suiker, hoe je van de geur van maneschijn afkomt
  • wat de smaak van maneschijn te doden
  • wat je aan de maneschijn moet toevoegen om de smaak en geur te verliezen
  • de geur van maneschijn