Welk distillaat je moet kiezen voor de tinctuur

Welk distillaat je moet kiezen voor de tinctuur

Zoals we al weten, goede alcohol is een van de basisingrediënten van elke tinctuur, een ingrediënt dat een enorme impact kan hebben op de smaak van onze zelfgemaakte tinctuur. In landen waar distillatie van alcohol in huis volledig in overeenstemming is met de daar geldende wetten, u kunt kiezen uit verschillende soorten distillaten: suikers, fruitvlokken, granen. Elk van deze distillaten is anders, heeft andere voor- en nadelen. De belangrijkste voordelen van distillaten in het algemeen zijn hun prijs en kwaliteit. De prijs voor het thuis produceren van een distillaat is veel lager dan het kopen van sterke drank of wodka in een winkel, en de kwaliteit is vaak onvergelijkbaar beter dan winkelproducten.

Ik zou hier ook graag een beroep op willen doen, dat: Destillaat is niet hetzelfde als Moonshine! raar? Welnee. De wereld rondreizen en onderweg verschillende mensen ontmoeten (mensen die min of meer in verband worden gebracht met de productie van alcohol), een bezoek aan kleine familiestokerijen in Oostenrijk, regionale distillaten drinken in Duitsland - dat heb ik geleerd, die woorden distillaat en maneschijn betekenen iets anders! Moonshine is een product dat snel wordt gemaakt, geen aandacht schenken aan de kwaliteit van de gebruikte ingrediënten, vaak geproduceerd op camera's van lage kwaliteit. Dergelijke alcohol is vaak van slechte kwaliteit, met een slechte smaak en een stinkende geur. Distillaat is een product gemaakt met een hart. Volgens alle regels van de distillatiekunst, met behulp van de hoogste kwaliteit grondstoffen, goede destillatiegist en hoogwaardige destillatieapparatuur. Dit kunnen zowel hoogwaardige fruitdistillaten zijn als heerlijke en delicaat smakende graanwodka's, waarna u de volgende dag geen hoofdpijn meer heeft.

Door het distillaat voor te bereiden op de tinctuur, zoals in het geval van de spirit voor de tinctuur, we moeten de juiste kracht verkrijgen 60-70%. Ik schreef er meer over in het artikel: Welke alcohol voor de tinctuur.

Een van de meest populaire distillaten is suiker

Cukrówka is de informele naam van een omgeving die water en suiker bevat. De suiker wordt opgelost in de juiste hoeveelheid water en vervolgens wordt de juiste distilleerdergist toegevoegd, b.v.: COOBRA distilleerdergist of SpiritFerm distilleerdergist. Nadat een dergelijke setting is gefermenteerd, wordt het gedestilleerd, het resultaat is pure alcohol met een sterkte van 80 tot zelfs 95% (de sterkte van het verkregen destillaat hangt af van het aanwezige destillatieapparaat). Dergelijke alcohol wordt ook wel suiker genoemd. Het voordeel van suikers is hun zeer lage prijs (grotendeels afhankelijk van suikerprijzen), hoge productiesnelheid gemiddeld vanaf 2 Doen 8 dagen vanaf het moment van houding tot het ontvangen van alcohol, neutrale smaak.

Een van de betere distillaten is de cognac

Winiak is informeel, inheemse naam van het distillaat dat ontstaat na het distilleren van de fruitige setting. We kunnen elk soort fruit gebruiken dat bij ons past voor een brandewijn. U moet ook de juiste fruitgist verkrijgen. De vruchten waaruit we de brandewijn gaan distilleren (fruit distillaat) moet van goede kwaliteit zijn: rijp, smakelijk, aromatisch. Plet het fruit en fermenteer het na toevoeging van suikersiroop met speciale gist voor het fermenteren van vruchtzettingen, b.v.: SpiritFerm Turbo Fruit. Nadat de gisting is voltooid, destilleren we de instellingen en krijgen we aromatische alcohol. De beroemdste alcoholen ter wereld die op deze manier worden verkregen, zijn:

  • Calvados - appeldestillaat
  • Śliwowice - distillaten verkregen uit pruimen
  • Brandewijn, Grappa, Koniak, Metaxa - distillaten verkregen uit druiven of druivendraf na wijngisting

Het voordeel van deze distillaten is hun heerlijke smaak, wat de samenstelling van de tinctuur sterk zal beïnvloeden, het zal het perfect aanvullen door bijvoorbeeld toe te voegen: pruimendestillaat voor pruimentinctuur of kersendestillaat voor kersentinctuur. U moet er echter over nadenken, of het verkregen distillaat niet de moeite waard is om te bewaren, rijpen op eiken vlokken en verkrijg een heerlijke cognac (Poolse huisgemaakte cognac).

Kwaliteit graanwodka's

Graan distillaten zijn producten die worden verkregen door het distilleren van graanbrij. Goed bereide granen, mout of andere zetmeelhoudende producten (maïs, aardappel, rijst, enz..), ondergaat puree, d.w.z. het proces waarbij ongefermenteerd zetmeel wordt omgezet in goed fermenterende enkelvoudige suikers. Vervolgens, na toevoeging van de juiste soort distilleerdergist aan de puree, vindt fermentatie plaats. Dit is hoe graanwodka wordt verkregen, wat vaak veel beter is dan veel wodka in de winkel. Voor kwaliteit en smaakvolle graandestillaten, waarvan de productie tijdrovend en bewerkelijk is, u moet ook overwegen of het de moeite waard is om ze na de rijpingsperiode te bewaren en te proeven.

Dit artikel is gevonden op Google Zoeken, inclusief. door middel van de volgende sleutelzinnen:

  • alcohol voor tincturen
  • welke geest voor de tinctuur
  • tinctuur juli
  • welke gist voor fruitinstellingen
  • tincturen van fruitpulp
  • zet de geest
  • huisbrandewijn