WAT TE ETEN OP EEN KAMP!

Onze Sofia-vrienden hadden er erg veel spijt van, dat we niet kunnen deelnemen aan een authentieke feestdag die het herdersseizoen opent en hebben besloten ons te belonen voor dit onrecht. Dus op een mooie meidag werden we uitgenodigd voor het 'Saint George-feest'”, zoals ze het noemden, naar de beroemde sub-Sofiaanse stad Bojana.
De samenleving was opgewekt en probeerde vast te houden aan de traditie, maar helaas moest het enigszins worden aangepast, aanpassen aan reële mogelijkheden. Dus, in plaats van de gebruikelijke ram boven het vuur, werd een 'boskebap' gebakken”. We waren een beetje teleurgesteld over dit feit, maar toen de bekende journalist en literair criticus Miszo Nedełczew, verantwoordelijk voor de culinaire kant van het evenement, vlees dat van huis was meegenomen begon te onderwerpen aan verschillende mysterieuze praktijken, onze nieuwsgierigheid was in de hoogste mate opgewonden. En omdat het geroosterde vlees en de sappige paprika's een heerlijke geur uitstraalden, die boven het vuur zweefden gecombineerd met de geur van de lenteweide, we keken uit naar het einde van de ingewikkelde procedures. Maar het was nog ver weg tot het einde. De eetlust groeide steeds meer, toen het vlees vast zat, we zuchtten, toen ze werden ingesmeerd met olie en langzaam het vuur omkeerden, maar ons ongeduld heeft zijn hoogtepunt bereikt, Toen Misha klaar was, legde hij het op de bladeren en wikkelde het in een grote witte doek. Dit is de laatste stoofpot in de bladeren, dat wil zeggen, de punt boven de "i”, het duurde maar een paar minuten, voor ons was het een tijd van testen.
Eens was het feest echter begonnen, concludeerden we unaniem, het is gewoon een wonder, symfonie voor jong lam, paprika en Bulgaarse lente, en in het algemeen, het was het wachten waard. Wij denken ook, dat er objectief gezien geen obstakels zijn, om 'forest kebap” naar het kampmenu in Polen, ook al moet het kort zijn, zondagse reis buiten de stad. U kunt het uitproberen, zonder te wachten op St.. George.

Deze kebap wordt gedeeltelijk thuis voorbereid, waardoor het heel gemakkelijk is om het buiten te bereiden. Dus, 1 kg schapenvlees (bij voorkeur entrecote) moet in stukjes worden gesneden. Voeg 10-12 bosjes jonge ui en 3-4 hete pepers toe - hak ze allemaal fijn. Breng op smaak met zout, bestrooi met peper, meng goed en doe in een plastic zak. Je moet ook wat paprikapods en wat champignons meenemen. Was en reinig de paddenstoelen op de camping, verdeeld in twee delen, zout het. Bevestig de stokjes op volgorde op goed voorbereide stokjes: een stuk mager vlees, paprika, een stuk vet vlees, paddestoel enz.. Bestrijk de voorbereide kebap met olie en bak deze boven het vuur, langzaam draaien. Leg de beukenbladeren op een tafelkleed, doe er kebap op en wikkel ze stevig in, om nog eens 5-6 minuten te stikken. Serveer na het afrollen van het laken.

Reageren op onze interesse in de theorie van 'boskebap'.”, Misha gaf ons een andere variant van dit kampeergerecht: 1 kg jong schaap of kalfsvlees in stukken gesneden. Voeg 3-4 in plakjes gesneden uien toe, 3—4 hete pepers, een bosje peterselieblaadjes, een beetje munt en 3-4 bosjes jonge knoflook, allemaal fijngehakt. Meng de toevoegingen goed door het vlees, hete olie (4 lepels), zout en peper. Wikkel de voorbereide kebap in een perkamentpapierpakket en doe het in een nylon zak. Wikkel de kebap tijdens het kamperen in nog twee vellen perkament, ze van buitenaf nat maken met water. Verwarm de verpakking en bak ca.. 90 min. - warm serveren.