Alhohole in Bulgarije

Wijnen die in Bulgarije buitengewoon gretig worden geconsumeerd door Polen zijn onder meer de zogenaamde. afromen, dat wil zeggen, sprankelend. Dit zijn de witte wijnen Perła en Sweżest, evenals witte en rode Iskra. Iskra-wijn wordt geproduceerd in een droge editie, halfdroog en zoet. helaas, het vervoeren van Bulgaarse "champagnes", erg lekker en met inhoud 12,5% alcohol, het is een beetje riskant, omdat ze de neiging hebben om in koffers te ontploffen onder invloed van zelfs lichte schokken.
Lijst van alle soorten wijnen die beschikbaar zijn op de tafels van dit gastvrije land, is niet mogelijk. Bijna elke stad in Bulgarije heeft een specifiek soort bakchusdrank; kijk maar naar de menukaart of naar de schappen in winkels. Er staan ​​flessen Trakia, De Balkan, Madary, Chaush, Van Varnenskiy, enz.. Wijnnamen informeren, van welke druivensoorten zijn gemaakt, zoals, bijvoorbeeld. grootheid, marmeren, pamid, dimiat, Chaush, gamza itd., of waar ze vandaan komen, bijv.. Melnik, Tarnovo, Karłowo, Ewksmograd, Kleur etc.. Er zijn namen, die getuigen van het gevoel voor humor van de Bulgaren, bijv.. "Monastirsko Szuszukane" ("Monastiek gefluister"), alleen geserveerd in de Monastyrska Izba in het voormalige klooster in Druzhba; een wijn die het proberen waard is, donkerrood, dik, zoet, sterk, , gaat overeind ".
Naast de wijnen, Ook in Bulgarije worden uitstekende cognacs geproduceerd, de meest populaire daarvan is Pliska (40% alcohol). Het wordt verkregen uit gedistilleerde en gerijpte Dimiat-wijnen, Pamid, Gamza. Momenteel concurreert het met de kwaliteit en kracht van Słynczew Briag, geproduceerd na drie jaar wijndistillatie in eikenhouten vaten en uit 1967 r. nieuwe Presław cognac met maar liefst zeven sterren.
Een zeer populaire alcoholische drank in Bulgarije is "grozdowa rakija". Die wodka, eigenlijk een soort maneschijn die in alle wijnproducerende landen bekend is, haasten van gefermenteerd druivenafval, dat wil zeggen, van zaden en huiden, waaruit de druivenmost al is gewonnen. De beste soort van deze rakia is de zogenaamde. Ewksinogrdzka. Het produceert ook "pruimenbrandewijn"” met een mooie amberkleur, die wordt verkregen uit het hemelse, kiustendilian pruimen.
Een andere alcoholische drank die typisch is voor Bulgarije is 'mastika'” - anijswodka en wodka - "munt”, die hier met ijs wordt gedronken als aperitief.