Deatylering en rectificatie - wat zijn de verschillen?

Deatylering en rectificatie - wat zijn de verschillen?

Destillaat (informeel genoemd: bimber, geest, maneschijn, samogon, levenswater, enz.) is een sterk alcoholische drank, verkregen door gefermenteerd fruit te distilleren, granen of andere planten met een hoog suikergehalte. De massa van gemalen fruit die moet worden vergist, wordt de setting genoemd, terwijl de massa gemaakt van granen of aardappelen puree wordt genoemd.

Afhankelijk van ervaring, gebruikte apparatuur en methode van distillatie / rectificatie, alcohol verschilt van elkaar in smaak en geur.

Diagram van destillatie:

In het geval van rechte camera's, meestal glazen kolven (met of zonder deflegmator) en een koeler, distillatie is nodig 2-3 temmen. Na het eerste proces wordt de ruwe alcohol gescheiden (in de volksmond salade genoemd). In volgende processen scheiden we drie fracties:

 • Voorbenen - niet drinkbaar;
 • Hoofdfractie - ethylalcohol, voedsel, met de beste smaak en aroma;
 • Pogony - hogere alcoholen, niet drinkbaar, een onaangename geur en smaak hebben;

Met behulp van eenvoudige camera's, het maximale alcoholgehalte dat we kunnen krijgen is 83%, zelfs de derde of vierde distillatie zal ons niet toelaten om een ​​hogere concentratie te verkrijgen 89%. Zodat we alcohol met een hogere concentratie kunnen krijgen %, met een hogere zuiverheid (smaak en geur), met zo min mogelijk ongewenste stoffen in een enkel "kookproces" - rectificatie is essentieel.

Rectificatie (anders-: gefractioneerde destillatie) fysiek is het een cascade-destillatieproces (op meerdere niveaus), waarbij elke stap van het proces wordt gevoed met een product (destillaat) de vorige.

Met andere woorden, het is een meervoudig destillatieproces in één keer. Het rectificatieproces in de kolom vindt plaats op de zogenaamde trays waar de vloeistof gedeeltelijk wordt gecondenseerd en naar beneden zakt waar het opnieuw wordt gedestilleerd. In de praktijk worden verschillende soorten kolompakking gebruikt ("Schuursponsjes", diverse soorten stalen fittingen, glas of keramiek, b.v.: Raschig ringen) waar enkelvoudige distillaties plaatsvinden.

Gevonden op Google via zinnen:

 • rectificatie
 • distilleerder diagram
 • alcohol rectificatie
 • geest rectificatie
 • alcoholdistilleerders
 • deplegmator diagram
 • bouw van een distilleerder voor maneschijn
 • alcoholdistilleerders
 • distillatie en rectificatie
 • rectificatie en distillatie