Fruit pletten en persen

Fruit pletten en persen

Om vruchtensap te krijgen, ze moeten eerst worden verpletterd en verpletterd. Hiervoor heb je de juiste nodig, allereerst stabiele apparaten.

In eerste instantie heb ik de appels geplet, breken ze in een grote pot met een grote houten stamper. Aan het einde, op het slijpoppervlak, er was een rooster in het hout gesneden. Hierdoor verpletterden de bolle elementen het vruchtvlees tijdens het breken extra (wat onmogelijk is met een glad oppervlak, want dan stroomt de massa naar de zijkanten). Een van mijn vrienden werd onverwacht de eigenaar van meer appels, en had geen geschikte uitrusting om het fruit te malen; toen herinnerde hij zich de druivenoogst in de zuidelijke landen, waar tot op de dag van vandaag fruit wordt verpletterd door er met blote voeten op te trappen. Een vriend van mij gebruikte deze methode om appelmost te verkrijgen. Hij trok wandelschoenen aan, hij ging een houten vat in en verpletterde de appels met zijn eigen gewicht, op zijn plaats trappen en zo het vruchtvlees van appels verpletteren, wat harder is dan druiven.

In beide gevallen werd uit de vrucht vruchtvlees gevormd, maar het sap scheidde niet van het vlees. We wisten, dat bij de productie van sap en wijn op industriële schaal, en zelfs bij de kleinste wijnmaker, Hiervoor wordt een persinstallatie gebruikt. Maar hoe ermee om te gaan, niet zo'n machine hebben of van plan zijn deze aan te schaffen?

We hebben een manier gevonden: aan de vier poten van de omgekeerde kruk hebben we een voldoende groot stuk linnen vastgemaakt en er vruchtvlees op gedaan. Een deel van het sap liep de komende uren weg, we hebben de rest zo geprint, zoals ondergoed na het wassen. De spierkracht voor draaien en bankdrukken is echter niet erg effectief, daarom liet het effect van onze inspanningen veel te wensen over. De opbrengst was niet bijzonder hoog; uit één kilo appels hebben we ca. 200 gram sap. Toch hebben we met deze methode een vat van tweehonderd liter gevuld. Eén ding werd mij en mijn vriend duidelijk: als je zo'n hobby hebt, bodybuilding doen is niet nodig!

ik moet toegeven, dat de hierboven beschreven methode om sap te extraheren een beetje exotisch lijkt. In een normaal huishouden wordt het probleem opgelost volgens twee criteria: eerste, van welke fruitsoorten het sap gemaakt moet worden, ik po drugie, vanaf welke hoeveelheid.

Van al het fruit, die in kleinere hoeveelheden worden opgehaald of gekocht, u kunt sap krijgen door de volgende methoden.