Het sap heet krijgen, gestoomd

Het sap heet krijgen, gestoomd

Dit is de eenvoudigste methode om vruchtensap te maken. Je moet water in een grote pot zo hoog als een vinger gieten en de tweede erin op twee kleine houten stroken plaatsen, kleinere pot. Vervolgens moet een stuk linnen of katoenen doek op de randen van de grote pot worden gelegd en moet het fruit erover worden gelegd. Dek de pot vervolgens af met een geschikt deksel. Bind de uitstekende uiteinden van de stof boven het deksel aan de bovenkant. Verwarm de pan – afhankelijk van het soort fruit -30-60 minuten. De resulterende waterdamp zorgt ervoor dat de fruitcellen breken en het sap stroomt door het doek in een kleinere pot.

De stoomextractor werkt op dezelfde manier. Het is niet duur, zo, als iemand vaker sappen gaat maken, hij zou een fruitpers moeten kopen.

Met behulp van de methode om sap "heet" te verkrijgen, Men kan niet worden vermeden: door de hoge temperatuur krijgt het sap de smaak van gekookt fruit. Appelsap smaakt dan naar appelmousse! Bovendien verliest het waardevolle vitamines, en de druipende condensatie verdunt het. Practisch gesproken, Ik zou geen gestoomd sap aanbevelen om wijn te maken. Deze methode vernietigt de meeste natuurlijke bacteriën; fermentatieprocessen verlopen erg langzaam, hierdoor fermenteert het sap langzamer en vormt het minder alcohol dan koud sap.

Als iemand de veranderde smaak van het sap niet erg vindt en die het alleen wil bewaren, hij kan de stoommethode gebruiken om sap te maken. Hieronder nog een paar tips, met betrekking tot deze methode.

Voor meer efficiëntie, voeg suiker toe aan het fruit. Afhankelijk hiervan, of ze nu min of meer zoet zijn, het fruit wordt bestrooid met een passende hoeveelheid suiker en een paar uur apart gezet. Fruit met een lager suikergehalte of een hoog zuurgehalte moet meer worden gezoet; bijvoorbeeld op 1 kg krenten moet worden toegevoegd 150 g suiker, Aan 1 kg bosbessen – 100 g suiker, Aan 1 kg appels – 50 g en na 1 kg aardbeien – 30 g suiker. De toevoeging van suiker hangt natuurlijk af van het beoogde gebruik van het sap. Als je een sapje wilt maken dat geschikt is om direct te drinken, je moet het minder zoeten. Om de siroop te bereiden (welke niet

we gaan door met ons werk) je moet tien keer zoveel suiker tellen. Nauwkeurigere gegevens, met betrekking tot de toevoeging van water en suiker, in de receptensectie. Het sap dat bedoeld is voor het maken van wijn, moet heel precies worden gezoet. Daarom is het noodzakelijk om het suikergehalte van het sap te meten en het juiste gewicht van de most te bepalen. Meer details over dit onderwerp zijn te vinden in het artikel "Bepaling van het mostgewicht".

Het sap dat wordt verkregen door het fruit te verwarmen door te stomen, wordt heet in flessen gegoten zonder enige verdere behandeling. De flessen moeten vooraf in heet water worden gewassen en met kokend water worden afgespoeld. Reinheid moet strikt in acht worden genomen. Indien mogelijk is het een goed idee om alleen nieuwe doeken en borstels te gebruiken om te wassen. Als al deze regels worden gevolgd, geen extra sapsterilisatie nodig.

De sappen hebben een bijzonder mooi aroma, als je wijn in de sapcentrifuge doet in plaats van water, voor helderwit fruit, en voor fruit met sterke kleuren – rood.

Flessen afgesloten met rubberen doppen kunnen tot de rand worden gevuld, terwijl je in flessen met een natuurlijke kurk een vrije ruimte in de nek boven het sapniveau moet laten, ongeveer de dikte van twee vingers.