Behandeling van vruchtvlees

Behandeling van vruchtvlees

Tot nu toe hebben we het over fruit en het sap dat eruit verkregen is, ze behandelen als het eindproduct. Klaar sap, gebotteld en gepasteuriseerd, kan direct worden gebruikt of opgeslagen. Maar omdat dit boek niet alleen gaat over het maken van sappen, we zullen nu de volgende werkfasen presenteren die verband houden met de wijnproductie.

Daarvoor moeten we een beetje teruggaan en daar beginnen, waar het fruit is geplet. Bij de wijnproductie is het hanteren van gemalen vruchtvlees voor het maken van sap iets anders dan bij het maken van sappen. Meestal alle vruchten, die licht van kleur zijn, zoals witte druiven, appels en peren – om alleen de belangrijkste te noemen – direct na het slijpen wordt er direct op geperst of geperst. Op deze manier blijven niet alleen kleur en versheid behouden, maar ook ziekte wordt voorkomen, die het vruchtvlees dat in de lucht staat zeer snel kan aantasten. Aan de andere kant hebben donkergekleurde vruchten een andere procedure nodig, zodat ze kunnen veranderen in een wijn met een intense kleur. In de eerste plaats moet wijn van donkere druiven worden genoemd, evenals van aardbeien, Malin, braambes, rode kruisbes, zwarte bessen en meidoorn. Nadat het fruit is gemalen, moet het vruchtvlees een tijdje worden bewaard, dat de kleurstof in hun huid werd uitgeloogd.

Twee dagen zijn hiervoor meestal voldoende. Om besmetting en besmetting te voorkomen, Zet op dit moment de pot met het vruchtvlees op een koele plaats en dek deze goed af. Op deze manier wordt het met azijn beschermd tegen vliegen, die gevaarlijke azijnbacteriën verspreidt.

De fermentatie van het sap of de pulp begint rond daarna 24-36 uren.

Als het vruchtvlees wordt geperst voordat de gisting begint, zoals kruisbessen en aalbessen, nog een ding moet in aanmerking worden genomen. We kennen het van de regels voor het maken van gelei, welke soorten zijn sterk, en welke slechte gelerende eigenschappen. Krenten bevatten voldoende pectine, zodat de gelei wordt gevormd, daarom is het erg moeilijk om het sap uit de bessenpulp te persen. Daarom wordt aan deze pulp een enzympreparaat toegevoegd, die het tot dusver in een paar uur verdunt, dat het nauwkeurig kan worden geperst. U kunt bij elke drogisterij een anti-geleermiddel kopen. Een ander voordeel van de anti-gel is dit, dat, onder zijn invloed, de wijn later gemakkelijker klaart.

Voordat u verder gaat met de juiste bereiding van wijn, moet een grondige analyse van het sap dat uit de vrucht wordt verkregen, worden uitgevoerd.