Het sap koud krijgen

Het sap koud krijgen

Het belangrijkste doel van deze website is om sappen te verkrijgen voor het maken van wijn, daarom is de methode voor koud persen zeer aan te bevelen. Afhankelijk van de hoeveelheid fruit zijn er verschillende mogelijkheden.

Gehaktmolen met sapopzetstuk.

Gehaktmolen Zeker in elk huis te vinden. U kunt in een speciaalzaak een opzetstuk voor het maken van sap kopen dat aan de voorkant is bevestigd. (De maat staat altijd bovenaan het scheermesje aangegeven). Alle bessen worden met dit apparaat perfect geperst. Een slak in een vleesmolen duwt fruit door de zeef van het voorgerecht, waar de .schroef zich bevindt, het hinderen van de extractie van de pulp. Het sap raakt op, en het bijna droge afvallen wordt door een kleine opening naar buiten geduwd, veroorzaakt doordat de schroef niet volledig is vastgedraaid. De grootte van de vleesmolen beperkt de maximale hoeveelheid fruit, waaruit je het sap kunt persen. Deze methode kan natuurlijk worden gebruikt om zelfs een honderdste van het fruit in sap te persen, maar de inspanning en input van het werk zullen dan onevenredig groot zijn in verhouding tot de effecten. Als de hoeveelheid fruit een paar kilo overschrijdt, wordt dit aanbevolen

Elektrische fruitpers

De aankoop is weliswaar duur, maar tegelijkertijd is het een apparaat dat zeer effectief is in gebruik en vooral praktisch. Houd bij het gebruik van een sapcentrifuge ook rekening met hogere elektriciteitsrekeningen, wat niet goedkoop is. Ik wil niet langer stilstaan ​​bij de beschrijving van dit apparaat, alle belangrijke mededelingen erover zijn opgenomen in de instructiehandleiding die eraan is gehecht. En nog iets: noch een vleesmolen, en de sapcentrifuge zijn niet geschikt voor alle fruitsoorten. Deze apparaten halen het sap niet erg goed uit deze vruchten, welke zijn het meest, zoals appels en peren. De zeven raken snel verstopt met vruchtvlees en laten het sap nauwelijks lekken. Tijdens het gebruik moet het apparaat van tijd tot tijd opnieuw worden schoongemaakt. Druivensap, appels en peren kunnen het beste worden geperst met een molen en pers. Alleen met deze apparaten is het mogelijk om in korte tijd grote hoeveelheden fruit te verwerken, en een hoge drukkracht stelt u in staat om optimale prestaties te bereiken.

Het heeft echter niet veel zin om deze semi-professionele apparaten aan te schaffen – zelfs kleintjes – voor een klein huishouden of voor een amateurwijnmaker, die sap of wijn wil zetten in hoeveelheden van vijf tot tien liter. Zo'n aankoop loont alleen meer of minder van de "kosten" 50-100 liter. Als je erover nadenkt, om het hele jaar door uw eigen kelder van sappen en wijn te voorzien, een dergelijke investering zal winstgevend zijn.