Angostura

Angostura

Bitters zijn de bittere familie (Zoals de naam al doet vermoeden) alcohol, meestal vrij krachtig. Het meest klassieke voorbeeld van bitter is angostura. De naam heeft echter niets te maken met de angosturaboom, maar werd overgenomen van de stad, waarin de productie begon, die tegenwoordig Ciudad Bolivar wordt genoemd. Tegenwoordig echter niet meer in Venezuela, maar het wordt geproduceerd op het eiland Trinidad, ook wel trinidad genoemd.

Het begon met medicijnen

Angostura, zoals vrijwel alle bitters, evenals vele andere alcoholen, het is helemaal niet gemaakt als een lustdrankje, maar als medicijn. De auteur van het recept was een fervent onderzoeker van kruiden in dienst van het Duitse leger, dr Johann Gottlieb Benjamin Siegert. In Venezuela, waar hij tegen de Spanjaarden zou vechten, hij was echter vooral beroemd vanwege het uitvinden van een bepaald medicijn. Aanvankelijk paste hij het alleen op zichzelf en zijn familieleden toe (Zoals het was, het medicijn zou een universeel effect hebben), maar in Angostura, dat was een belangrijk knooppunt van communicatie en een groot bevolkingscentrum, Siegert, als Duitser die gewend was aan economische oplossingen, ontwikkelde productie. De geschiedenis van angostura is erg verwarrend, inclusief allerlei oorlogen, invloed en politiek, die de regio hebben verscheurd 1824 jaar, dus laat het genoeg zijn, dat vandaag de Angostura-fabriek is teruggekeerd naar de familie Siegert, en bevindt zich in Trinidad, waar wordt geëxporteerd 95% van jaarlijks geproduceerd 50 miljoen liter angostura.

Je leert niets over de productie

Ondanks alle fabrieksaankopen en veranderingen van eigenaar, blijft het recept onbekend. Hoogstwaarschijnlijk de basis voor de productie hiervan 40-45% drank is rum, waaraan tenslotte in de regio geen tekort is, en Angostura produceert er zelf nogal wat van. In zijn basisversie dankt angostura zijn bittere smaak aan de wortels van engelwortel, quinoa schors, kłączu galangi, sinaasappelschil en gember, terwijl de kleur afkomstig is van sandelhout. Zoals je waarschijnlijk weet, al deze ingrediënten zijn onuitsprekelijk bitter en onaangenaam van smaak, daarom kan Angostura niet alleen worden gedronken, en dat geldt ook voor de moderne limoenversie.

Hoe te serveren?

Er is maar één manier om angostura toe te dienen. Het is een ingrediënt van veel dranken, maar alleen de meest geavanceerde, a en in kleine hoeveelheden, omdat vaak alleen 2-3 druppels op het glas. We weten het van de pagina's van de geschiedenis, dat angostura ook als medicijn nooit in zuivere vorm werd toegediend - het werd verdund met water of alcohol - wat voorhanden was, het was oke, alleen maar om de bitterheid te doden.

De beroemdste cocktail - duur, maar niet erg geavanceerd, maar oud, omdat vanaf het midden van de negentiende eeuw - waaronder angostura, is Champagne Coctail: een in bitter gedrenkt suikerklontje wordt aan het champagneglas toegevoegd. Het is de moeite waard om toe te voegen als een nieuwsgierigheid, dat het toen onmogelijk was om een ​​cocktail te bereiden zonder bitterheid - dit komt door de toenmalige definitie van dit type mixdrank.

Een volledig assortiment alcoholische nietjes die onderdeel kunnen zijn van veel dranken many. Retouches en aroma's voor wodka.

Legendarisch label

Angostura herken je aan zijn smaak, te fakt, maar het is zelfs nog sneller om het te herkennen aan het label. Het is de enige drank, die opzettelijk te groot is gelabeld. Waarom? Wie kan dat weten. Volgens de toepassingen, Twee medewerkers moesten voor het inpakken van de angostura zorgen: toen men de flessen ging halen, de ander zocht labels, maar ze konden het niet met elkaar vinden en tot op de dag van vandaag wordt deze alcohol verkocht in flessen met te veel etiket.

Er is echter niets om onszelf voor de gek te houden, dat je haar van verre op de plank herkent. Trinidad is niet zo eenvoudig te kopen in Polen. Het is waar dat het geen verboden drank is, maar omdat het zelden wordt gebruikt, het is ook niet vaak te koop, en zeker niet in de supermarkt.