Wijn is eten

Wijn is eten.

Wijn is eten, omdat het voedingsstoffen bevat, die energie leveren, en vooral micronutriënten. Om de voedingswaarde van een bepaald voedingsmiddel te achterhalen, als Wijn is gezond, wijn is voedzaam, huiswijn receptenmeestal de chemische samenstelling voor 100 g. In het geval van wijn moet een analyse worden gemaakt 1 liter, en deel het resultaat door drie of twee. We krijgen de compositie voor 33 ml of 50 ml, dat is de hoeveelheid wijn die gewoonlijk elke dag wordt geconsumeerd. De voedingssamenstelling van wijn:- Eiwit (tussen 1 een 2 g na litr), het eiwitgebrek in wijn is gedeeltelijk het resultaat van opheldering, waaraan de wijn wordt onderworpen tijdens de productie en welk proces de meeste eiwitten elimineert
– Koolhydraten (in het geval van rode wijn, de hoeveelheid restsuikers (glucose en fructose) ​ 2-3 g na litr, in het geval van witte wijnen, kunnen ze talrijker zijn 20 g / l in zeer fruitige wijnen, een nawet doen 100 g / l in sommige likeurwijnen).
– Vetten (wijn bevat geen vetten). Het enige risico is met druivenpitten, die, indien geplet, eventuele sporen van olie erin kunnen vrijkomen.
– Eiwit (chemische analyse kan de vezels in de wijn niet detecteren, hoewel in feite, sommige druivenvezels zijn oplosbaar en vloeibaar in wijn)
– Water (1l wijn kan een ander aandeel water bevatten: 730 ml in zoete wijn, 880 ml in witte wijn 11%, 920 ml in rode krans 12%.
– alcohol (het gemiddelde alcoholpercentage is 75 g / l voor wijn 9%, 88 g / l voor wijn 11%, 96 g / l voor wijn 12% ik 160 g / l voor zoete wijn). Behalve ethylalcohol, de wijn bevat kleine hoeveelheden propylalcohol, butyl en amyl, een kleine hoeveelheid methanol.
– Mineralen: kalium (700-1600 mg), calcium (50-200 mg), magnesium (50-200 mg), natrium (20-250 mg), Fosfor (100-200 mg).
– Micro-elementen: ijzer (2-10 mg), koper (0,2-1 mg), zink (0,1-5 mg), mangaan (0,5-3 mg). Wijn kan ook ongewenste micronutriënten bevatten: aluminium, lood, arseen - dit is het resultaat van onder andere. de uitlaatgassen van gelode benzineauto's.
– Vitaminen (sporen B1, B2, B3, B5, B6)
– Eiwit (concentratie varieert van een paar milligram voor witte wijnen tot 1,2 een nawet 3 g in rode wijnen)
– Eiwit (wijnsteenzuur, appel en salicylzuur)
– Andere stoffen: aldehyde (20mg / l), die met esters, alcoholen en fenolen, zijn vluchtige stoffen, verantwoordelijk voor de aroma's. Er kunnen stoffen verschijnen die minder wenselijk zijn: zwavel, histamine, band de mijne, serotonine, enz..

Eiwit.

Gevonden op Google via zinnen:

  • recept voor wijn van meidoorn en druiven
  • fructosegehalte in witte wijn