Wine-Kit VINSOL Stap voor stap - dag16

Wine-Kit VINSOL Stap voor stap - dag16

Po 15 dagen na het zetten van VINSOL huiswijn, gisting is voltooid. De fermentatiebuis stopte met rammelen. Het einde van de gisting kan ook worden gecontroleerd met een suikermeter - het moet worden uitgevoerd 2 pogingen met een interval 2 dagen - dezelfde waarde op de indicator betekent het einde van de gisting. Als de meting op de suikermeter afneemt, betekent dit, die gisting is nog steeds aan de gang. Nadat de gisting is voltooid, de indicaties van de suikermeter moeten aangeven 0 voor droge wijnen. Van de hoeveelheid verwerkte suiker (aantal Balings bij het zetten - aantal Balings op het einde van de fermentatie) u kunt de inhoud specificeren % alcohol in wijn.

Dit is het perfecte moment voor de eerste proeverij, gaat onze wijn de goede kant op. Houd er rekening mee dat, dat de wijn op dit punt nog erg jong is, het boeket is nog niet volledig ontwikkeld en het is alleen mogelijk om onze drank in het algemeen te beoordelen, Allereerst moet u controleren of het zoet genoeg is en of u kruiden toevoegt of het "schoon" laat. Jeżeli nasze domowe wino jest zbyt mało słodkie – możemy je dosłodzić cukrem lub miodem.

U kunt de wijn het beste met een sampler nemen (om het sediment niet te verstoren) i posmakować. Naprawdę – przyjemna praca ta degustacja!

Wijnproeverijrecept voor VINSOL-wijn

Onze wijn is perfect, de smaak is licht halfzoet en fruitig. Po 3-5 de maandelijkse rijpingsperiode zal uitstekend zijn.

Nu moet de wijn voor de eerste keer uit het bezinksel in een schone vergister worden gegoten. Als we geen tweede ballon hebben, we kunnen de wijn schoon inschenken, plastic watercontainer, was daarna de ballon grondig en giet de wijn terug.

Huiswijn gieten boven het sediment

Na het gieten van de wijn in de ballon, we moeten twee dingen doen.

De eerste is om het meegeleverde fermentatiestopmiddel toe te voegen. Dit om de wijn te beschermen tegen hergisting in de flessen. Het middel moet in een glas worden gemengd met een kleine hoeveelheid wijn, voeg dan toe aan het geheel en meng. We laten de wijn voor 2 keer.

Vervolgens klaren we de wijn met het bijgeleverde middel. De volgorde waarin de sachets worden toegevoegd, is belangrijk, eerst de inhoud van het sachet gemarkeerd met het symbool J en goed mengen. Giet vervolgens de inhoud van het zakje gemarkeerd met het symbool K en meng dit ook. Pozostawiamy wino do pełnego wyklarowania, Aan 1-3 dagen. Na deze tijd, onze wijn staat klaar om gebotteld te worden

Gevonden op Google via zinnen:

  • wijn stap voor stap
  • hoe je stap voor stap wijn maakt
  • huiswijn stap voor stap
  • wijntester
  • zelfgemaakte wijn stap voor stap