KAWA, ALCOHOLS

KAWA, ALCOHOLS

Als de maaltijd voorbij is, staat de huisvrouw op, gasten een teken geven, het is tijd om naar de salon te gaan. Daar biedt hij ze koffie of thee aan.

Er wordt geen koffie geserveerd aan tafel. We brengen het op een dienblad en serveren het aan de gasten. De kop staat op een schotel, een theelepel staat naast haar. We stoppen het nooit in een kopje. Je gebruikt eigenlijk geen suikertang meer, als we de koffie echter willen zoeten met een half blokje, we breken het discreet, en leg de rest op de rand van de schotel. Reiken naar poedersuiker, we gebruiken alleen de lepel die voor dit doel is bedoeld en in de suikerpot wordt geplaatst, herinneren, om het niet in koffie te bevochtigen.

Terwijl ik koffie drink, we houden de schotel in onze linkerhand, en we brengen de beker met onze rechterhand naar onze mond. Schep na het roeren van de koffie het theelepeltje op de schotel.

Na de maaltijd biedt de vrouw des huizes de gasten alcohol aan. Daarvoor plaatst hij passende glazen op het blad – naar wodka, naar de cognac, armagnac en likeur. Ooit dronken vrouwen geen alcohol, vandaag is het echter anders, Dus laten we ze in deze snack niet overslaan.

Mijne heren, die een sigaar willen roken, Zij zijn aan het wachten, totdat de alcohol wordt afgegeven, en dan vragen ze de minnares van het huis om toestemming.

Na een uurtje of twee serveren we vruchtensappen. Voor gasten is dit een teken, dat u uw bezoek niet te veel moet verlengen.