ONDERHOUD, PLAATS AAN DE TAFEL, DE METHODE OM HET VOEDSEL TE DIENEN

ONDERHOUD, PLAATS AAN DE TAFEL, DE METHODE OM HET VOEDSEL TE DIENEN

Een maaltijd met het gezin. Als de huisvrouw alleen de tafel bedient, plaatst het bestek op de zijkant van de borden en richt het naar de persoon, die reikt naar het eten. De handvatten moeten naar buiten wijzen, en elk van deze gebruiksvoorwerpen moet stevig op een schaal rusten. Als het gerecht in porties is verdeeld, zoals een cake, bijvoorbeeld, je kunt de spatel onder de onderkant van het eerste stuk schuiven, wat het hanteren vergemakkelijkt en tegelijkertijd voorkomt dat het blad eraf valt. Als het gerecht moeilijk te manipuleren was, de vrouw des huizes legt het naast haar, vragen, om haar borden een voor een te serveren. We geven ze door, zonder de buren te raken.

Zichzelf bedienen, we reiken naar het dichtstbijzijnde stuk, we kiezen niet en we wachten niet uren, we draaien de schalen ook niet. We zijn met mate – Met uitzondering van kazen worden alle gerechten weer aan ons aangeboden. We laten het serveerbestek zoals het is, hoe ze waren gerangschikt, dat wil zeggen, de handvatten zijn naar buiten gericht en gestaag. Dan behandelen we onze buurman, met de zijkant van de schaal naar hem toe gericht, welk gerecht is al genomen. Op deze manier "cirkelt" het gerecht de tafel.

Je moet jezelf helpen met elk gerecht dat wordt geserveerd, zelfs symbolisch. Weigering op basis van een feit, dat we iets niet lekker vinden of eten vanwege ons dieet, ze is erg onbeleefd.

De huisvrouw verzamelt de vuile borden en stapelt ze op het bijzettafeltje of de schuiftafel. Ze zou het discreet moeten doen. Plaats de couverts aan het einde van de maaltijd op tafel, tenzij we geen andere kamer hebben. Vervolgens worden de borden op de schuiftafel geplaatst, en haal de borden met etensresten eruit.

Feestelijke maaltijd. U kunt het beste een of twee mensen vragen om het af te handelen, waardoor de vrouw des huizes zal kunnen voorkomen dat gasten vaak weggaan, wat het gesprek altijd verstoort en het moeilijk maakt om het verloop van het feest te volgen.

Operator, wie kan een huishoudelijke hulp zijn, moet esthetisch gekleed zijn. De vrouw ziet er voordelig uit in een wit schort, een zwarte jurk of een zwarte rok en een witte blouse, Mens – in een wit jasje en een zwarte broek. Met de schaal in haar linkerhand, op een wit servet, loopt naar de gasten aan de linkerkant en duwt hem dicht tegen het bord, zodat de bediende gast zonder problemen zijn portie kan pakken.

Als u doorgaat naar de volgende persoon, moet het bestek correct worden gerangschikt.

Als er saus voor het gerecht is, de sauskom die in de rechterhand wordt gehouden, wordt aan de bezoeker bediend door hem vanaf de rechterkant te benaderen, als hij zijn hoofdgerecht op zijn bord heeft.

De begeleider zet nooit de afwas voor de gasten.

De borden wisselen na elk gerecht. Met je rechterhand pak je de vuile hoes, links wordt een schoon bord met bestek geplaatst. Als een van het bestek valt, het mag niet worden opgepakt en op tafel worden gelegd, maar koop meteen een nieuwe.

Er zouden kookplaten moeten zijn, als het mogelijk is, opgewarmd.

TALLEYRAND EN ZIJN GASTEN

De beroemde anekdote vertelt, hoe Talleyrand de gasten persoonlijk bediende, hen de nodige aandacht te tonen:

"Heer, wil je me eren, afspreken om een ​​stuk rundvlees te proeven?​, en toen: "Beste prins, wil je mijn hart een plezier doen?, een plakje rundvlees nemen?​, en opnieuw: "Heer van de markies, Zou je zo vriendelijk willen zijn om wat rundvlees te eten??​, en naar de volgende feestvierder: 'Beste graaf, zal je me laten, om hem rundvlees te geven?​, „Baronie, wil reiken naar een plakje rundvlees ", "Geachte heer, wil je een stukje vlees proeven?​, en tenslotte: „Durand, geef het vlees aan jou?”In die tijd was respect voor de hiërarchie een kwestie van staatsbelang.

Wie zit waar? Een maaltijd met uw dierbaren vereist dat u alleen de eenvoudigste regels volgt. De schalen staan ​​in het midden van de tafel. De vrouw des huizes bedient eerst de uitgenodigde vrouwen, te beginnen met de oudste of deze, die hij het grootste respect heeft, dan reikt ze zelf naar het gerecht en geeft het aan de meesters, te beginnen met de oudste, eindigend met de heer des huizes. Een getrouwde vrouw heeft voorrang op een alleenstaande vrouw, tenzij de laatste ouder is, schoondochter – voor mijn dochter. Kinderen worden als laatste bediend, behalve jonge dames.

Het gerecht reist van feestvierder naar feestvierder, en elk van hen probeert zo efficiënt mogelijk te werken. Voor het gemak kunnen gasten ervoor kiezen om de bestelling niet te volgen, dan draait de schaal gewoon rond de tafel. In dit geval stellen de heren echter een aanzoek aan hun buren, om elkaar eerst te dienen, en houd ze een schaal.

Tijdens meer formele maaltijden moet de prioriteitsregel strikt worden nageleefd. Service begint met een geëerde gast – de dame aan de rechterkant van de gastheer, dan gaat hij naar de dame die aan zijn linkerhand zit en zo verder naar de hospita. Daarna worden de heren bediend, te beginnen met de eregast die rechts van de vrouw des huizes plaatsneemt, dan naar degene die aan haar linkerhand zit, enzovoort, helemaal tot aan de gastheer, laatst behandeld.