In het restaurant

Het gebeurt, dat terwijl u op zakenreis bent of in de stemming bent voor entertainment, we gaan naar een hotel of restaurant.

IN HET RESTAURANT

We nodigen je uit in het restaurant. Dit formulier werd in het verleden niet vaak gebruikt, omdat iedereen het zijn plicht vond om gasten te ontvangen in de warmte van het ouderlijk huis, waar u uw culinaire talenten kunt laten zien. Het restaurant leek een gunstiger plek te zijn voor professionele contacten. Tegenwoordig is een diner in een restaurant een algemeen aanvaarde vorm van bijeenkomsten, en in veel gevallen past het beter bij iedereen. De organisatie van de partij levert geen grote problemen op, wat in lijn is met de moderne levensstijl, beide als de gastheer een alleenstaande man is, in welk huis er geen ruimte en voldoende apparatuur is, zoals toen, als de huisvrouw met werk bezig is of gewoon de keuken mijdt. Bovendien duurt het feest in het restaurant pas 's avonds laat, dat past bij mensen die gedwongen worden vroeg op te staan. Het is echter beter om het restaurant op te geven, wanneer onze gasten ouderen of traditionele mensen zijn.

Los van, nodigen we er een uit, twee of tien mensen, bepaalde regels moeten worden gevolgd, dankzij wie en gasten, en de gastheren zullen zich op hun gemak voelen. Lunch of diner? De lunch is bevorderlijker om over zaken te praten, het avondeten is een tijd van ontspanning en rust. We kiezen de dag vrij, het is echter de moeite waard om te onthouden, dat het op zaterdagen drukker is en dat de obers en koks doordeweeks beter van dienst zullen zijn.

Selecteer een restaurant, weten we al. Alleen dan kunnen we het zeker weten, dat noch de keuken ons zal teleurstellen, noch de service. We bestellen van tevoren en op zijn best een tafel, als hij op een rustige plek is, aangename plek, waar je kunt praten. Sommige restaurants hebben kamers voor privéfeesten. Alleen onder bijzondere omstandigheden, de voorkeuren van de uitgenodigde mensen kennen, we besluiten naar een exotisch restaurant te gaan of een restaurant dat specifieke gerechten serveert.

De uitnodiger moet als eerste arriveren en de ober vragen, dat de gasten naar de juiste tafel worden geleid, waar hij ze zal verwelkomen en kennis zal laten maken met het heden. Als de gasten talrijk zijn, We regelen de tafelindeling volgens dezelfde regels, die geldig zijn voor feestjes thuis.

De menukaart kan vooraf worden afgesproken met de chef en de roommanager. Gedrukt of met de hand geschreven, ligt aan de uiteinden van de tafel, zodat de gasten er kennis mee kunnen maken. We mogen onze gasten ook vrij laten in hun keuze, dan moet de uitnodiger echter helpen bij het maken ervan, door bijvoorbeeld te zeggen, wat hij besloot te doen. Gasten dienen terughoudend te zijn en hun gerechten te bestellen, wiens prijs gematigd is, onszelf niet drastisch beperken of de tafel op deze manier vullen, buigen. Goede manieren vereisen dat de bezoeker in de voetsporen van de gastheer treedt, en maak de gastheer, zodat iedereen zich op zijn gemak voelt. We maken de keuze zonder haast, maar we aarzelen niet te lang, anderen laten wachten.

De rekening wordt discreet opgemaakt. Als de gasten talrijk zijn, de uitnodigende persoon maakt vooraf een afspraak met de kamerbeheerder, dat de rekening hem bij vertrek wordt overhandigd of naar huis wordt gestuurd. De uitnodiger kan ook aan het einde van de maaltijd vertrekken en de rekening betalen. Aan tafel kun je het beste een bankpas gebruiken, om te voorkomen dat het publiek geld telt. De factuur wordt gevouwen ingediend. We controleren het snel, zonder naar de cijfers te staren.

Behalve zulke feesten komt het ook voor, en veel vaker, dat we gaan eten voor twee of een stel. Dan nodigt iemand de anderen uit, of iedereen betaalt zichzelf, of we verdelen de rekening in gelijke delen. De prijzen van een bepaald restaurant willen weten, we kunnen vooraf de gids bekijken. Door een keuze te maken, we volgen dezelfde principes, die gelden voor de uitgenodigde personen – we vermijden de duurste wijnen en gerechten. Alleen goede vrienden kunnen het zich veroorloven om de hoogte van de uitgaven vast te stellen.