RESTAURANT EN INTERESSE

RESTAURANT EN INTERESSE

Een gezamenlijke maaltijd is een leuke vorm van onderhandelen en problemen oplossen in een gunstige sfeer. Bij het kiezen van een restaurant houden we rekening met de voorkeuren van de persoon, die we uitnodigen, evenals de snelheid van service. Na de gast "wippen" we zijn kantoor binnen of maken we een afspraak met hem in een restaurant. Dan moeten we echter vroeg genoeg komen, om hem niet aan verwachting bloot te stellen. Als de gast verwacht te laat te komen, stelt ons hiervan op de hoogte en geeft ons een geschatte aankomsttijd. Dezelfde regels zijn van toepassing op beide partijen als gastheren en gasten die privé vergaderen in het restaurant.

We verplaatsen zaken niet te snel, maar we stellen het ook niet uit. U kunt het beste aan de slag gaan nadat u uw bestelling heeft geplaatst en uw wijnselectie heeft gemaakt. De initiatiefnemer van de bijeenkomst mag zijn bezoeker niet dwingen een fles wijn leeg te drinken of een aperitief te drinken, als hij om mineraalwater vraagt, nuchter willen denken.

Tijdens zo'n zakenmaaltijd een pen pakken, notitieboekje of documenten, om eventuele problemen op te lossen, het is niet ongepast, mits echter, dat beide partijen goed thuis zijn in de kwestie. Lunch mag, maar het hoeft niet, alleen een vorm van contact zijn, daarom gaan we, zelfs als we de rekenmachine eruit halen, niet fout.

Zelfs met de beste gerechten en wijnen moeten we voorzichtig zijn en de grootst mogelijke hoffelijkheid betonen.

U moet ook weten, wanneer en hoe u zo'n zakelijke bijeenkomst kunt beëindigen, de bezoeker niet te lang vasthouden. Zijn tijd is kostbaar, dus het is beter om niet van elke slok koffie te genieten en niet van een druppel likeur. Laten we uit elkaar gaan, gezegde, dat we straks weer een vergadering hebben. U kunt uw rekening het beste met een creditcard betalen.