Absynt

Hoe absint te maken?

Ted zal ons vertellen hoe we het geheim van de controversiële XVIII kunnen ontdekken – honderd eeuwige drank – Absyntu. Eerst maakt hij kennis met het basisingrediënt – naar bylica piołun, gewoonlijk absint genoemd. De grijsgroene struik is de sleutel tot absint. Rene kweekt de beste alsem die er is. Geoogste alsem wordt enkele maanden in een schuur gedroogd, om zijn aroma te behouden. Zwitserse alsem komt uit Waldetrawar, en de Franse Montalieu, hoewel de plant op verschillende plaatsen in het wild groeit, het heeft niet altijd hetzelfde aroma.

Ted maakt zijn absint in een distilleerderij, die Gustave Eiffel bouwde kort na het voltooien van de werkzaamheden aan de beroemde toren. Er ontstaat iets in zo'n nobele omgeving, waarvan Ted denkt dat het echte absint is. Het ondersteunt de resultaten van analyses van de originele drank, die hij uitvoerde in New Orleans.

Vervolgens met behulp van wetenschappelijke methoden en uw eigen smaak, herschapen de samenstelling van de absint.

Absint wordt gemaakt van een verscheidenheid aan plantensoorten, waarvan er drie het belangrijkst zijn en worden gebeld “de heilige drie-eenheid van absint”. De eerste is anijs, de tweede is venkel, en de derde twee soorten alsem, dat wil zeggen, absint.

De gedroogde ingrediënten gaan naar de koperen alambiek, Er werd ooit gedacht dat absint hallucinogeen was, maar recent onderzoek heeft deze mythe ontkracht. Verandert het feit niet, die absint was een sterke alcohol, die vaak methanol bevatte, zware metalen en andere toevoegingen waarvoor we de barman geen fooi zouden geven. Dergelijke bedreigingen zijn er tegenwoordig niet, maar absint produceren kan nog steeds riskant zijn. Werken met absint irriteert de slijmvliezen – het is echt een sterk product.

Aromatische kruiden worden gedrenkt in alcohol, dit proces wordt maceratie genoemd – 3 dagen. Planten ondergedompeld in geest, ze geven hun aroma af zoals bij het zetten van thee. Hiervoor gebruikt Ted de spirit die is verkregen uit Schenedlone-wijn, maar maceratie alleen is niet voldoende. Nawet XIX – Eeuwige dandy's, ze zouden deze vloeistof niet in hun decadente keel gieten.
– Op dit moment heeft de drank een walgelijke smaak, niet geschikt om te drinken.
Een van de essentiële oliën uit alsem is thujon. Aan hem dankt absint zijn bekendheid. Omdat het thujon was dat stuiptrekkingen zou veroorzaken bij mensen die deze drank in aanzienlijke hoeveelheden dronken.

Tegenwoordig weten we dat de inhoud van thujon in absint zit, het was helemaal niet zo groot, maar fabrikanten moeten zich aan strikte beperkingen houden.

Zodra de maceratie is voltooid, is het tijd om het mengsel in iets drinkbaars te veranderen, eerst wordt het gedestilleerd. Hete stoom stijgt door de leidingen en passeert de radiator. – Deze camera houdt alle ongewenste geuren binnen en laat alleen wat we willen bewaren.

Een berucht drankje – hoopt zich op in de ketel. Ted voegt er kruiden als citroenmelisse en hysop aan toe, waardoor het een groenige geur en kleur krijgt., die in inferieure absint wordt verkregen door middel van kunstmatige kleurstoffen.

De laatste productiefase vindt plaats in het laboratorium, waar Ted het alcoholgehalte van de drank meet. Meestal is het van 65 Doen 72 procent. Maar absint is nog niet klaar. Het zal worden gerijpt 3 jaren voordat het wordt gefilterd en gebotteld. Sommige mensen geloven dat, dat het hem beter laat smaken.
– Kunstenaars en dichters noemden absint – “groene fee” want toen er koud water aan werd toegevoegd, werden er ongebruikelijke witte wolken in gevormd.

Bereiding van een drankje om te drinken, het is ook een kunst op zich. Natuurlijk zijn meesters op dit gebied het best te vinden in Parijs. Christoff, de barman, zal je vertellen hoe. – Giet absint in het glas (20-30 ml). We doen een theelepel absint op het glas, die we de schop noemen. We hebben er een suikerklontje op gedaan, filter dan langzaam – we schenken het met bevroren water. Koud water haalt extra aroma's uit de drank. Je kunt er veel verschillende smaken in voelen. Er moet water zijn 3 keer meer dan absint.

De drank is klaar om te drinken. Een mistige klassieker gered uit de vergetelheid. Laten we drinken op de gezondheid van Parijs.